Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022

Στα άδυτα των ΜΚΟ, για το μεταναστευτικό η Αρχή Ξεπλύματος

Στα άδυτα των ΜΚΟ, που έχουν αντικείμενο το μεταναστευτικό, μπαίνει η Αρχή Ξεπλύματος Χρήματος, για να διαπιστωθεί εαν γίνεται πάρτυ κακοδιαχείρισης, με τα κονδύλια που εισπράττουν.

Η αρχή έγινε, σύμφωνα με πληροφορίες, με τη ΜΚΟ Human Rights 360, σε βάρος της οποίας έχει ξεκινήσει έρευνα, με παραγγελία του Προέδρου της Αρχής, ε.τ. Αντεισαγγελέα ΑΠ Χαράλαμπο Βουρλιώτη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Αρχή Καταπολέμησης Μαύρου Χρήματος ζητάει από την Εισαγγελία Πρωτοδικών να ερευνηθεί ο ιδρυτής της ΜΚΟ Human Rights 360 για το κακούργημα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης (με ποσά άνω των 120.000 ευρώ), με βασικό αδίκημα την απιστία.

Κατά τις ίδιες πηγές, σε πόρισμα της Αρχής, διαπιστώνονται στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία φέρεται ότι, είχε συσταθεί ένα δίκτυο ΜΚΟ που είχε στόχο την αφαίμαξη κονδυλίων από χώρες που στηρίζουν τη δράση τους, ενώ τα κεφάλαια τα οικειοποιούνται συγκεκριμένα πρόσωπα.

Η έρευνα της Αρχής έχει προχωρήσει στη δέσμευση των λογαριασμών του ιδρυτή της ΜΚΟ Human Rights 360 και άλλων εμπλεκομένων προσώπων.

Κατά τις ίδιες πηγές, στήθηκε ένα δίκτυο συνεργαζόμενων ΜΚΟ, στις οποίες ο επικεφαλής της Human Rights 360 διοχέτευε μεγάλα χρηματικά ποσά για παροχή υπηρεσιών προς τη δίκη του ΜΚΟ. Ο ίδιος φέρεται, επιπλέον, ότι είχε συνάψει σχέση εργασίας με τις λόγω ΜΚΟ και εισέπραττε τα χρήματα που πήγαιναν από τη Human Rights 360 στις συνεργαζόμενες ΜΚΟ.