Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022

Νέα έρευνα από τον Εισαγγελέα για τα οικονομικά της Κιβωτού - Η Αρχή Ξεπλύματος ψάχνει τα πόθεν έσχες


Σε δύο άξονες κινείται η έρευνα Δικαιοσύνης και Αρχής Ξεπλύματος μαύρου χρήματος, για τα οικονομικά της Κιβωτού του Κόσμου, του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας.

Πριν από λίγο διαβιβάστηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας τα στοιχεία από τους ελέγχους, που έκανε η Οικονομική Αστυνομία στο σπίτι του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας, στον Κολωνό, κατά τη διάρκεια της εφόδου που πραγματοποιήθηκαν χτες.

Ο Προιστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Αντώνης Ελευθεριάνος ξεκίνησε ήδη προκαταρκτική εξέταση, για να διαπιστωθεί εάν από τα οικονομικά στοιχεία, που έχουν στη διάθεση τους οι Αρχές, έχουν διαπραχτεί αξιόποινες πράξεις.

Παράλληλα ο Πρόεδρος της Αρχής Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος Χαράλαμπος Βουρλιώτης έδωσε εντολή, να γίνουν φύλλο και φτερό τα πόθεν έσχες σε βάθος δεκαετίας του πατέρα Αντωνίου, της Πρεσβυτέρας και προσώπων, που εμπλέκονται στην υπόθεση της Κιβωτού.

Αυτό γίνεται, προκειμένου να διαπιστωθεί, έαν δήλωναν και πως όλο αυτό τον πλούτο, που διαχειρίζονταν.

Παράλληλα τρέχει έρευνα της Αρχής, για το ενδεχόμενο νομιμοποίησης μαύρου χρήματος από τον Πατέρα Αντώνιο και την πρεσβυτέρα, καθώς από χτες έχουν δεσμευτεί όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί του ζεύγους και των γονέων του πατέρα Αντωνίου.