Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022

Στον εισαγγελέα για το πόθεν έσχες η χήρα Τράγκα


Στον εισαγγελέα πρόκειται να κληθεί, για να δώσει εξηγήσεις με την ιδιότητα της υπόπτου η χήρα του Γιώργου Τράγκα,  κυρία Μαρία Καρρά,  για μη υποβολή πόθεν έσχες, καθώς και για ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες, τα τελευταία 10 χρόνια, δηλαδή από το 2012 και μετά.

Η κ. Καρρά αναμένεται να κληθεί από τον αρμόδιο, για το πόθεν έσχες εισαγγελέα, καθώς φέρεται ότι, απέκρυψε περιουσιακά στοιχεία 30 εκατομμυρίων ευρώ.

Η κ. Καρρά ως  δημοσιογράφος, ανήκει στα πρόσωπα, που υποχρεούνται σε πόθεν έσχες και αναμένεται να κληθεί σε ανωμοτί εξηγήσεις στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας που διενεργείται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας μετά τη διαβίβαση του πορίσματος της Αρχής Καταπολέμησης Εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα για τα περιουσιακά στοιχεία του εκλιπόντα δημοσιογράφου.

Σύμφωνα με το πόρισμα η σύζυγος Τράγκα απέκρυπτε κάθε χρόνο περίπου 3 εκατομμύρια ευρώ είτε καταθέσεις της σε ατομικούς ή κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς με τον Γιώργο Τράγκα ή απόκτηση ακίνητης περιουσίας.

Η κλήση της χήρας του δημοσιογράφου για ανωμοτί εξηγήσεις αφορά δύο κακουργήματα και συγκεκριμένα την υποβολή ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες, για τα έτη 2012 έως 2016 και για μη υποβολή δήλωσης για την τελευταία 5ετία.

Ο συνήγορος της Θόδωρος Μαντάς δήλωσε άγνοια περί κλήσης σε ανωμοτί εξηγήσεις της εντολέας του και υποστήριξε ότι, μέχρι στιγμής δεν έχει λαβει κλήση.

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι, έχει κάνει προσφυγή στη Δικαιοσύνη, για το γεγονός ότι, πληροφορείται τα της δικογραφίας από τα ΜΜΕ και όχι από τις αρμόδιες δικαστικές Αρχές.


.