Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022

Αύριο οι πρώτες καταθέσεις στις Εισαγγελείς Ανηλίκων, για την Κιβωτό του Κόσμου


Οι Εισαγγελείς Ανηλίκων Αικατερίνη Κοπελάκη και Δάφνη - Κυριακή Τσιχλή, ανέλαβαν την έρευνα, για την υπόθεση των καταγγελιών σε βάρος της Κιβωτού του Κόσμου, την οποία θα διενεργήσουν με απόλυτη μυστικότητα και με ταχύτατο ρυθμό.

Μέχρι τώρα περισσότερες από 10 είναι οι καταγγελίες, οι οποίες μελετώνται από τους εισαγγελείς, οι οποίες αύριο καλούν τους πρώτους μάρτυρες, μεταξύ των οποίων είναι παιδιά που έχουν διαμείνει στις δομές, αλλά και εργαζόμενοι σε αυτές. Σύμφωνα με πληροφορίες ανάμεσα στους μάρτυρες είναι και πρόσωπο, που κατοικεί στο εξωτερικό και έχει δηλώσει ότι θέλει να καταθέσει στην εισαγγελία.

Οι καταγγελίες, που αφορούν κυρίως κακοποίηση, σωματικές τιμωρίες, καταναγκαστική εργασία και απομόνωση παιδιών από το σχολείο, έφτασαν στην δικαιοσύνη περί τα τέλη Αυγούστου μέσω δύο διαδοχικών emails του Συνηγόρου, χωρίς ωστόσο σε αυτά να γίνεται άμεση αναφορά από παθόντα για σεξουαλική κακοποίηση.

Τα διερευνώμενα αδικήματα είναι το κακούργημα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια και το πλημμέλημα της σωματικής βλάβης σε βάρος αδύναμων, ενώ τα πρόσωπα, που βρίσκονται στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης είναι ο πατέρας Αντώνιος, τον οποίο έχει καταγγείλει ο 19χρονος τρόφιμος της δομής για σεξουαλική κακοποίηση και άλλοι τρεις εργαζόμενοι σε δομές της Κιβωτού.

Σε περίπτωση όμως, που προκύψουν στοιχεία και για άλλες πράξεις, θα αναμορφωθεί το εν δυνάμει κατηγορητήριο, για το οποίο θα κληθούν σε ανωμοτί εξηγήσεις οι εμπλεκόμενοι.

Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, δικογραφίες με καταγγελίες σε βάρος της Κιβωτού, που ενδέχεται να έχουν σχηματιστεί σε άλλες πόλεις της Ελλάδας θα συνενωθούν με τη μεγάλη δικογραφία, που διερευνά η Εισαγγελία ανηλίκων της Αθήνας.