Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022

Καταθέτει στην εισαγγελέα ο Βαξεβάνης, για τις υποκλοπές


Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας αναμένεται να καταθέσει σήμερα στις 12 το μεσημέρι, ο δημοσιογράφος και εκδότης Κώστας Βαξεβάνης, στο πλαίσιο της έρευνας που ξεκίνησε, με αφορμή δημοσιεύματα της εφημερίδας Documento με τις λίστες των παρακολουθούμενων

Ο κ. Βαξεβάνης θα καταθέσει μετά από κλήση, που έλαβε από την Εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Τριανταφύλλου, η οποία διενεργεί την έρευνα, για την υπόθεση των υποκλοπών.

Υπενθυμίζεται ότι, ο Κώστας Βαξεβάνης στις 7 Νοεμβρίου κατέθεσε αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο με την οποία ζητούσε να ενοποιηθούν οι πέντε έρευνες για το σκάνδαλο των υποκλοπών και να ανατεθεί σε αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου όπως έγινε στην υπόθεση Novartis.

Παράλληλα επεσήμανε πως είχε στηθεί ενιαίο κέντρο ΕΥΠ – Predator για τις παρακολουθήσεις με ιθύνοντα νου τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Να σημειωθεί ότι ο δικηγόρος του Κώστα Βαξεβάνη, Γιάννης Μαντζουράνης σε συνέντευξή του επεσήμανε ότι τα στοιχεία υπάρχουν και προκάλεσε να καταθέσουν μήνυση κατά του δημοσιογράφου έτσι ώστε να μπορέσει να τα καταθέσει όλα στη Δικαιοσύνη για την υπεράσπισή του.

Γιά διαστρέβλωση των δηλώσεων του έκανε λόγο ο συνήγορος του Κώστα Βαξεβάνη, Γιάννης Μαντζουράνης: