Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022

Προήχθη σε Αντεισαγγελέα ΑΠ ο Εισαγγελέας Εφετών Γιώργος Οικονόμου


Προήχθη σε Αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου ο εισαγγελέας Εφετών Γιώργος Οικονόμου.

Με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου, ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός προήχθη σε Αντεισαγγελέα ΑΠ, καλύπτοντας το κενό που είχε δημιουργήσει η επιλογή του Ισίδωρου Ντογιάκου στη θέση του Εισαγγελέα Αρείου Πάγου.

Ο κ. Οικονόμου ήταν ο εισαγγελέας, που έβαλε “φρένο” στους γάμους ομοφυλοφίλων, ενώ είχε χρεωθεί από τον πρώην Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Γιάννη Μωραιτάκη, είχε κάνει απαλλακτική πρόταση στο συμβούλιο Εφετών και ζήτησε να μην παραπεμφθεί σε δίκη ο Αντεισαγγελέας ΑΠ Γιάννης Αγγελής, ο οποίος ως  πρώην επόπτης της Εισαγγελίας Διαφθοράς, είχε καταγγείλει σκοπιμότητα στην έρευνα της Novartis, για την οποία απαλλάχτηκαν ο πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Ο κ. Οικονόμου είναι ο εισαγγελέας, οποίος ως προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ρόδου, προσέφυγε στη Δικαιοσύνη και κήρυξε ανυπόστατους και ανύπαρκτους τους γάμους gay ζευγαριών, το 2008, στην Τήλο.

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου εξέδωσε απόφαση, κάνοντας δεκτή την αγωγή, που είχε καταθέσει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Γιώργος Οικονόμου, κατά του δημάρχου Τήλου και κατά των ομόφυλων ζευγαριών Ευαγγελίας και Όλγας και του Θεμιστοκλή με τον Δημήτρη, κρίνονται ότι, οι γάμοι τους ήταν «ως παρανόμως τελεσθέντες και ανυπόστατοι, νόμω ανύπαρκτοι και χωρίς να παράγεται εξ αυτών κανένα έννομο αποτέλεσμα».

Την ίδια περίοδο στη Ρόδο, ο κ. Οικονόμου, είχε συγκρουστεί με τοπικά οικονομικά συμφέροντα.