Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022

Ο Βουρλιώτης "μπαίνει" στην Κιβωτό του Κόσμου




Η Αρχή Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος μπαίνει στην Κιβωτό του Κόσμου, για να διαπιστωθεί, εάν έχουν τελεστεί αξιόποινα αδικήματα, όπως απάτη και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος μέσω των δραστηριοτήτων της Κιβωτού.


Ο Πρόεδρος της Αρχής, ε.τ. Αντεισαγγελέας ΑΠ Ξεπλύματος Χαράλαμπος Βουρλιώτης, που τηρούσε στάση αναμονής, για κατεπείγουσα συγκέντρωση όλων των δημοσιευμάτων, καθώς και άλλων στοιχείων, όπως χορηγίες και δωρεες, που αφορούν τα οικονομικά της ΜΚΟ του πατέρα Αντώνιου.

Μετά τον σάλο, που έχει προκληθεί για κακοποιητικές συμπεριφορές στην Κιβωτό του Κόσμου, καθώς επίσης και για αδιαφάνεια ως προς την διαχείριση των εκατομμυρίων ευρω από δωρεές και χορηγίες, καθώς και ακινήτων μεγάλης αξίας, που έπαιρνε ο πατέρας Αντώνιος, ο κ. Βουρλιώτης ζήτησε από τους ερευνητές της Αρχής, να συγκεντρώσουν αρχικά όλα όσα έχουν γραφτεί στον Τύπο.

Στόχος της Αρχής είναι να οργανωθούν άμεσα οι κινήσεις που πρέπει να γίνουν ως προς τον πλήρη οικονομικό έλεγχο της ΜΚΟ, ώστε να διακριβωθεί εάν τυχόν έχουν τελεστεί αξιόποινα αδικήματα όπως η απάτη και το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος μέσω των δραστηριοτήτων της Κιβωτού.