Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022

Στον Αρειο Πάγο ο Βαξεβάνης, για τις υποκλοπές


Στον Άρειο Πάγο προσήλθε  ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του Γιάννη Μαντζουράνη, για να καταθέσει στοιχεία στον Ανώτατο Εισαγγελέα Ισίδωρο Ντογιάκο, σχετικά με τις νέες συνταρακτικές αποκαλύψεις του Documento για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Ο κ. Ντογιάκος έδωσε εντολή την Κυριακή, για προκαταρκτική εξέταση από Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, την οποία ανέθεσε στην Προισταμένη της Ποινικής Δίωξης κ. Τριανταφύλλου.

Ο Κώστας Βαξεβάνης είχε ζητήσει συνάντηση με τον Εισαγγελέα ΑΠ, μετά τη δημοσιοποίηση της λίστας των ονομάτων, που σύμφωνα με τις καταγγελίες του παρακολουθούνταν.

Ο δημοσιογράφος και εκδότης του Documento αναμένεται να επισημάνει  τον κίνδυνο καταστροφής αποδεικτικών στοιχείων και τον κίνδυνο αδυναμίας ανάκτησής τους στο μέλλον και αναμένεται να ζητήσει από τον Ισίδωρο Ντογιάκο να ενοποιηθούν οι πέντε έρευνες για το σκάνδαλο των υποκλοπών αλλά και ταυτόχρονα να ανατεθεί η έρευνα σε αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, όπως συνέβη με την υπόθεση της Novartis.