Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

"Μακελειό" στις κρίσεις των δικαστών στον Αρειο Πάγο!

 ΠΗΓΗ: «ΑΔΕΚΑΣΤΟΣ» στην «κυριακάτικη δημοκρατία»

Μία από τις χειρότερες περιόδους της περνάει η Δικαιοσύνη!

Και αυτό φάνηκε περίτρανα στις πρόσφατες κρίσεις δικαστών και εισαγγελέων, όπου έγινε... "μακελειό", καθώς παρελήφθησαν, λόγω ανεπάρκειας και καθυστερήσεων περισσότεροι από 40 δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί.

 Η κατάσταση, που επικρατεί είναι εκρηκτική, καθώς ο μεγάλος αριθμός, των δικαστικών λειτουργών, που παρελήφθησαν από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο, τον περασμένο μήνας, στις κρίσεις που προηγήθηκαν, είχε μεγάλο αντίκτυπο στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, όπου ακούστηκαν αντιρρήσεις από ορισμένους ανώτατους δικαστές, για το μεγάλο... "χειρουργείο"!

Μάλιστα εξαιτίας του πολύ μεγάλου αριθμού των προσφυγών από παραλειφθέντες, η Ολομέλεια χρειάστηκε να συνεδριάσει επί τρεις ημέρες, προκειμένου να εξετάσει όλες τις αιτήσεις,που φέτος συγκέντρωσαν τον αριθμό - ρεκόρ 35!

 

 Περισσότεροι από 35 δικαστές και εισαγγελείς προσέφυγαν στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, ζητώντας να επανεξεταστεί η κρίση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου, στο οποίο προέδρευε η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα, ενώ μετείχε και η Εισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου Γεωργία Αδειλίνη.

Ο "ΑΔΕΚΑΣΤΟΣ" μπήκε στα... άδυτα του Αρείου Πάγου, όπου συνεδρίασε η Ολομέλεια του ανωτάτου δικαστηρίου, γιά να κρίνει τις προσφυγές των παραλειφθέντων δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών.

Στην Ολομέλεια συμμετείχαν εκτός από την Πρόεδρο και την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, σχεδόν όλοι οι  Αντιπρόεδροι,

και οι  Αρεοπαγίτες, όπως και πολλοί από τους δεκαοχτώ  Αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου.

Εξετάστηκαν συνολικά 35 προσφυγές, εκ των οποίων 16 στις δύο πρώτες συνεδριάσεις και στην τελευταία  οι υπόλοιπες 19 προσφυγές.

Δεκτές έγιναν περίπου το 1/3 των προσφυγών και σχεδόν όλες αφορούσαν καθυστερήσεις στη διεκπεραίωση των δικογραφιών.

Μοναδική  εξαίρεση μία υπόθεση, που αφορούσε την περίπτωση δικαστή, ο οποίος είχε διαδοχικές παραλείψεις για λόγους... ήθους, όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε!

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συγκεκριμένη περίπτωση αφορούσε περιστατικό προ 20ετίας με τέκνο εκτός γάμου του παραλειφθέντα ανώτερου δικαστικού λειτουργού, ο οποίος ωστόσο αναγνώρισε το παιδί του, το φρόντισε το σπούδασε και είναι μαζί του.

Η εισήγηση της Αντιπροέδρου ΑΠ, που είχε ασχοληθεί με τη συγκεκριμένη υπόθεση ήταν θετική για το δικαστή, ο οποίος τελικά προήχθη σε Πρόεδρο Εφετών.

 

Πάντως οι συνεδριάσεις της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου είχαν και μιά εξαιρετικά ατυχή εξέλιξη, για περίπου δεκαπέντε εκ των μετεχόντων, σε αυτήν, ανωτάτων δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών, οι οποίοι προσβλήθηκαν από covid19.

Προφανώς, κάποιος εκ των μελών της Ολομέλειας είχε προσβληθεί από τον ιό, με αποτέλεσμα να τον μεταδώσει σε 15 συναδέλφους του, οι οποίοι παρέμειναν κλινήρεις…

 

Μετά τα... δύσκολα  ήρθαν και τα ευχάριστα στον Αρειο Πάγο, με καλό κρασί και εξαίσια εδέσματα, σε πασίγνωστο αθηναικό ρεστωράν, με θέα την Ακρόπολη.

Εκεί διοργανώθηκε η βραδιά αποχαιρετισμού για 21 Αρεοπαγίτες και Αντιπροέδρους, οι οποίοι αποχωρούν από το ανώτατο δικαστήριο,  λόγω συμπληρώσεως του 67ου έτους της ηλικίας τους.

Η βραδιά κύλησε ήρεμα, υπό το φως της Σελήνης και τους ήχους εξαιρετικής μουσικής, σε συνδιασμό κρυστάλινα ποτήρια και πορσελάνινα πιάτα σε τραπέζια με κατάλευκα τραπεζομάντηλα.

Παρούσες η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα και η Εισαγγελέας Γεωργία Αδειλίνη και ατυχείς της βραδιάς, οι ασθενήσαντες με κορωνοιό, που φυσικά δεν προσήλθαν!