Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024

"Eίδα τη λάμψη. Δέκα άτομα σημάδευαν το μπαλκόνι μου"! Η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου για την επίθεση με μολότοφ



"Δέκα άτομα προσπαθούσαν να πετάξουν μολότοφ στο μπαλκόνι μου. Είδα τη λάμψη. Αλλά τελικά η μολότοφ έπεσε πάνω στον αστυνομικό, ο οποίος θα μπορούσε να έχει καεί ζωντανός. Ευτυχώς σώθηκε, αλλά τραυματίστηκε..."!

Είναι λόγια της Προέδρου του Αρείου Πάγου Ιωάννας Κλάπα Χριστοδουλέα, το σπίτι της οποίας στην περιοχή Παπάγου έγινε στόχος επίθεσης με μολότοφ, καθώς άγνωστοι περίπου στις 12.45  πέταξαν μολότοφ στον αστυνομικό που βρισκόταν στο φυλάκιο.

Ο αστυνομικός τραυματίστηκε στο χέρι και στο πρόσωπο, ενώ στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Η κ. Κλάπα άκουσε φωνές από την πίσω πλευρά του σπιτιού της.

"Πρώτη φορά είχα ξαπλώσει από  τις 12 και άκουσα φωνές. Νόμιζα ότι, κάποιοι τσακώνονται και βγήκα στο μπαλκόνι, να δω τι συμβαίνει. Είδα μιά λάμψη και τη φωτιά. Ακριβώς εκεί υπάρχει ένα μεγάλο δένδρο, που φτάνει μέχρι το μπαλκόνι μου. Φοβήθηκα ότι, θα πιάσει φωτιά και θα καούν και οι γείτονες, γιατί τα κλαδιά του δένδρου, φτάνουν μέχρι το σπίτι. Η μολότοφ έπεσε πάνω στο αστυνομικό. θα μπορούσε να καεί ζωντανός ο άνθρωπος. Ευτυχώς σώθηκε, αλλά υπέστη εγκαύματα"!

Η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου είπε ότι, τα μέτρα ασφαλείας στην οικία της, με έναν αστυνομικό, είναι αυτά που ορίζει το πρωτόκολλο ασφαλείας και ότι, η ίδια ποτέ δεν ζήτησε προστασία.

Ενώ συμπλήρωσε ότι, δεν υπήρχε κάποια προειδοποίηση, ούτε είχε λάβει κάποια απειλή.