Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024

Ο Αρειος Πάγος διερευνά ευθύνες ανακρίτριας και εισαγγελέα, που άφησαν ελεύθερο τον ποινικολόγο, γιά τον άγριο ξυλοδαρμό της γυναίκας του

Ελεύθερος μέχρι τη δίκη του θα παραμείνει ο ποινικολόγος Αποστόλης Λύτρας, καθώς δεν υπάρχει ένδικος τρόπος, να μετατραπεί η απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα, παρά το γεγονός ότι, διώκεται σε βαθμό κακουργήματος, γιά τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του, τον οποίον ομολόγησε απολογούμενος.

Με εντολή της Προέδρου του Αρείου Οάγου Ιωάννας Κλάπα και της Εισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου Γεωργίας Αδειλίνη διατάχθηκε πειθαρχικός έλεγχος, γιά το ενδεχόμενο η ανακρίτρια και η εισαγγελέας, να έχουν διαπράξει αδίκημα, με την απόφαση τους, να αφεθεί ελεύθερος ο ποινικολόγος με περιοριστικούς όρους, παρά τον κακουργηματικό χαρακτήρα του αδικήματος που του αποδόθηκε και την ιδιαίτερη βαρύτητα της πράξης, που καθ ομολογία τέλεσε.

Υπενθυμίζεται πως ο ποινικολόγος αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του για τον ξυλοδαρμό της σύζυγου του.

Η απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα προκάλεσε απορία, αλλά και ανησυχία, κυρίως μετά από τα περιστατικό δολοφονίας 11χρονης από τον 39χρονο θείο της, που είχε αφεθεί ελεύθερος, μετά την 9ετή καταδίκη του, που προκαλουν ερωτηματικά, γιά το εαν μπορεί οποιοσδήποτε να προχωρά σε άσκηση βίας και μετά να κυκλοφορεί ανενόχλητος, προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι έχει ψυχολογικό θέμα και χρειάζεται βοήθεια.

Στην πρώτη του δήλωση μετά την απόφαση της ανακρίτριας και του εισαγγελέα ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας ρ παραδέχθηκε ότι ξυλοκόπησε τη σύζυγό του και υποστήριξε ότι «δεν μπορώ να δώσω εξήγηση» για το περιστατικό προσθέτοντας ότι θα αναζητήσει βοήθεια για να θεραπευτεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες στον Απόστολο Λύτρα επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος να μην πλησιάζει τη σύζυγό του. Αναλυτικά οι όροι που επιβλήθηκαν στο Λύτρα είναι η υποχρέωση μετοίκησης από το κοινό σπίτι, όπου διαμένει με τη σύζυγο του, απαγόρευση να την πλησιάζει και υποχρέωση να παρακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης.

«Ομολόγησα την πράξη μου, ζήτησα συγγνώμη από τη σύζυγό μου που την υπεραγαπώ και τις τρεις κόρες μου. Δυστυχώς βρέθηκε σε μια κατάσταση που έγινε αυτό το περιστατικό. Κι εγώ ακόμα δεν μπορώ να δώσω εξήγηση. Όπως και εκείνη κατέθεσε δεν έχω υπάρξει ποτέ βίαιος. Θα κοιτάξω να δω με ποιον τρόπο μπορώ να θεραπευτώ, να ζητήσω βοήθεια» είπε αρχικά στη δήλωσή του ο Απόστολος Λύτρας.