Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024

Επιστολική ψήφος: Άκυρα πάνω από 20.000 ψηφοδέλτια - Τα έστειλαν μαζί με ταυτότητες και διαβατήρια


Περισσότερα από 20.000 ψηφοδέλτια της επιστολικής ψήφου κρίθηκαν άκυρα και δεν καταμετρήθηκαν στα αποτελέσματα των Ευροεκλογών!

Σύμφωνα με πληροφορίες από δικαστικές πηγές, σε παραλείψεις και αστοχίες των εκλογέων, που επέλεξαν να ψηφίσουν με επιστολική ψήφο, χρεώνεται το γεγονός ότι, κρίθηκαν άκυρα περισσότερα από 20.000 ψηφοδέλτια.

Κατά τις ίδιες πηγές, οι περισσότεροι από τους εκλογείς, που δεν καταμετρήθηκε η ψήφος τους, είχαν ξεχάσει να συμπεριλάβουν στους εκλογικούς φακέλους, με τα ψηφοδέλτια, τις υπεύθυνες δηλώσεις, που απαιτούσε ο νόμος και φωτοαντίγραφα των ταυτοτήτων τους.

Υπήρξαν ωστόσο και ορισμένοι περισσότερο... πρόθυμοι και συνεπείς από όσο προέβλεπε η εκλογική νομοθεσία, οι οποίοι έκαναν το λάθος, να βάλουν μέσα στο φάκελο με το ψηφοδέλτιο και το αυθεντικό στέλεχος της αστυνομικής τους ταυτότητας η το διαβατήριο τους!

Αυτό είχε αποτέλεσμα, αφενός να ακυρωθούν τα ψηφοδέλτια αυτά, καθώς παραβιάστηκε η μυστικότητα της ψηφοφορίας, αφετέρου να μείνουν οι ίδιοι οι εκλογείς, χωρίς... αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο!

Υπολογίζονται σε αρκετές δεκάδες οι εκλογείς, που από λάθος έβαλαν στους φακέλους τις ταυτότητες και τα διαβατήρια τους και θα πρέπει τώρα να τα αναζητήσουν.

Ευτυχώς οι έφοροι των εκλογών, συγκέντρωσαν όλες τις ταυτότητες και τα διαβατήρια, για να επιστραφούν στους κατόχους τους.

Ορισμένοι από αυτούς φέρονται ότι, είναι ψηφοφόροι πολύ προχωρημένης ηλικίας, καθώς η ταυτότητα με τη μεγαλύτερη ηλικία αναγράφει έτος γέννησης 1928!!

Στο μεταξύ συνεχίζεται στο Πρωτοδικείο της Αθήνας η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων και των σταυρών, καθώς περίπου 200 δικαστικοί αντιπρόσωποι από ισάριθμα εκλογικά τμήματα της Αττικής, δεν έχουν παραδώσει ακόμη τους σάκους τους.

Παράλληλα, συνεχίζεται ακόμη η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων της επιστολικής ψήφου, με τα ψηφοδέλτια μόνον από την Αττική να καταγράφουν τον αριθμό 176.000.

Για να ολοκληρωθεί μέχρι τις 4 το απόγευμα η καταμέτρηση των σταυρών της επιστολικής ψήφου, ασχολείται εκλογικό συνεργείο από 188 δικαστικούς υπαλλήλους.