Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024

Ξεκινά η δίκη Καραϊβάζ: Τρία χρόνια χωρίς να βρεθούν οι εντολείς της δολοφονίας και το κίνητρο!



Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ξεκινάει σήμερα η δίκη για την υπόθεση της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραιβάζ.

Κατηγορούμενοι δύο αδέλφια που προφυλακίστηκαν για τη δολοφονία του αστυνομικού συντάκτη, το μεσημέρι της 9ης Απριλίου του 2021, λίγα μέτρα από το σπίτι του στον Άλιμο.

Μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί το κίνητρο της δολοφονικής επίθεσης, το όπλο της εκτέλεσης αλλά ούτε οι ηθικοί αυτουργοί. Επίσης, δεν έχουν βρεθεί τουλάχιστον δύο από τους φυσικούς αυτουργούς, καθώς εκτιμάται ότι τουλάχιστον τέσσερα άτομα έλαβαν μέρος στο σχέδιο της δολοφονίας.

Οι κατηγορούμενοι αρνούνται τις κατηγορίες.

Σε ανακοίνωσή της η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων σημειώνει ότι υπόθεση παραμένει ύψιστης σημασίας για τους δημοσιογράφους στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο και θα παραμείνει έτσι μέχρι να καταδικαστούν οι δράστες:


«Εκφράζουμε τη σταθερή πεποίθηση ότι η ελληνική Δικαιοσύνη θα επιτελέσει το καθήκον της και ζητούμε από τις ελληνικές Αρχές να συνεχίσουν την έρευνα για τον εντοπισμό και την καταδίκη των εγκεφάλων πίσω από τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, ώστε να αποκαλυφθούν όλες οι πτυχές αυτού του αποτρόπαιου εγκλήματος