Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024

"Η ΑΘΩΩΣΗ" και στη Θεσσαλονίκη!


Οταν συναντιούνται η ευαισθησία, με την νομική δεινότητα, τότε το αποτέλεσμα μπορεί να είναι ένα συναρπαστικό βιβλίο, όπως αυτό που συνέγραψε ο γνωστός ποινικολόγος Σάκης Κεχαγιόγλου, για μία από τις σημαντικότερες υποθέσεις της καριέρας του, που κανένας δεν ξεχνάει.

Το βιβλίο του Σάκη Κεχαγιόγλου, με τίτλο «Η ΑΘΩΩΣΗ – ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ 2019", αναφέρεται στην υπόθεση της Ειρήνης Μελισσαροπούλου, η οποία είχε συλληφθεί στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ να μεταφέρει στις αποσκευές της, 2,6 κιλά κοκαΐνης,
στις δίκες που επακολούθησαν και αντίστοιχα στις κατ΄επανάληψη αθωώσεις της.


Μετά τη λαμπρή εκδήλωση στο ξενοδοχείο "Μεγαλη Βρεττάνια", όπου έγινε η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου του, εκδόσεων "Φερενίκη", ο Σάκης Κεχαγιόγλου το παρουσίασε εκ νέου, αυτή τη φορά, στην κατάμεστη αίθουσα «Αλέξανδρος».

Στην εκδήλωση μίλησαν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας
Απόστολος Τζιτζικώστας, ο επ. Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου
Γεώργιος Χ. Ζορμπάς, ο Γ.Γ. ΥΠ. ΕΘ. Α. Αντώνιος Οικονόμου και ο
εκδότης Χρήστος Ζαμπούνης, ενώ συντόνισε η Δημοσιογράφος -Παρουσιάστρια Ζήνα Κουτσελίνη.

Οι ομιλητές αναφέρθηκαν με θερμά λόγια στην προσωπικότητα και την σταδιοδρομία του διακεκριμένου ποινικολόγου και μίλησαν για τις πολύκροτες υποθέσεις τις οποίες έχει χειριστεί με ιδιαίτερη αναφορά στην υπόθεση που πραγματεύεται το βιβλίο.

Η Ζήνα Κουτσελίνη, μεταξύ άλλων έκανε ειδική μνεία στην ύψιστη τιμή προς τον Σάκη Κεχαγιόγλου από μέρους της ΑΘΠ του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος του απένειμε το οφφίκιο του Άρχοντος Δικαιοφύλακος της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας.

Τελευταίος μίλησε ο συγγραφέας, ο οποίος ευχαρίστησε τους 500 και πλέον παρευρισκόμενους εκφράζοντας την ιδιαίτερη συγκίνηση του, γιατί στο ακροατήριο διέκρινε πολλούς φίλους και συμφοιτητές του από τη Θεσσαλονίκη, τη Βέροια, την Κατερίνη και άλλες πόλεις της Μακεδονίας.

Παρούσα ήταν και η Ειρήνη Μελισσαροπούλου που ήλθε από την πατρίδα της την Μυτιλήνη, στην οποία υπηρετεί ως αστυνομικός και η οποία σε δηλώσεις της ευχαρίστησε για μια ακόμη φορά τον Σάκη Κεχαγιόγλου για την αθώωση της και την «σωτηρία της ζωής της», όπως είπε.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Μητροπολίτης Γέρων Καισαρείας κ. Θεοφύλακτος ως εκπρόσωπος του Πατριάρχου Αλεξανδρείας, ο
Μητροπολίτης Ν. Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, ο Επίσκοπος Άσσου Τιμόθεος ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτου Μεξικού κ. Ιακώβου και οι Πρωτοσύγκελοι των Μητροπόλεων Θεσσαλονίκης π. Ιάκωβος Αθανασίου, Βεροίας π. Αθηναγόρας Μπίρδας και ο Αρχιδιάκονος του Μητροπολίτου Κίτρους π. Σάββας ως εκπρόσωποι των αντιστοίχων Μητροπολιτών. Επίσης ο Ιερομόναχος Γέρων Φίλιππος από το Άγιο Όρος και ο τέως αρχηγός Εθνικής Ελλάδος ποδοσφαίρου Βασίλης Τοροσίδης.

Παρευρέθησαν επίσης Υφυπουργοί, Βουλευτές, Δήμαρχοι,
επιχειρηματίες και εκπρόσωποι της Ακαδημαϊκής Κοινότητος, των
Νομικών Σχολών και του Δικηγορικού κόσμου από όλη την Βόρεια
Ελλάδα.