Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024

Θέμα ωρών η ανακοίνωση της νέας ηγεσίας της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων



Ωρες μετράνε στην Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων, για την ανακοίνωση των προσώπων της νέας 15μελους ηγεσίας της, καθώς σήμερα το απόγευμα αναμένεται να ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των σταυρών, που έλαβαν οι υποψήφιοι στις χτεσινές εκλογές, για την ανάδειξη νέου Προεδρείου.

Μαργαρίτα Στενιώτη ή Χριστόφορος Σεβαστίδης?

Σε αυτό το ερώτημα κλήθηκαν να απαντήσουν οι δικαστές, που είναι μέλη της μεγαλύτερης συνδικαλιστικής ένωσης στη Δικαιοσύνη, καθώς είχαν να επιλέξουν, ανάμεσα στην ομάδα της μέχρι πρότινος Προέδρου της ΕνΔΕ, Προέδρου Εφετών Μαργαρίτας Στενιώτη και στην ομάδα του επί δύο συνεχόμενες προηγούμενες θητείες Προέδρου, Εφέτη Χριστόφορου Σεβαστίδη.

Δεν αποκλείεται ωστόσο, φέτος, για πρώτη φορά, κομβικό ρόλο να παίξουν οι Ειρηνοδίκες, οι οποίοι μετά το νόμο Φλωρίδη, για την ενοποίηση των Ειρηνοδικείων με τα Πρωτοδικεία, συμμετείχαν δυναμικά στις εκλογές.

Οι Ειρηνοδίκες, που αποτελούν έναν εξαιρετικά σημαντικό βραχίονα στη Δικαιοσύνη, αφού αριθμούν περί τους 960, συμμετείχαν με 14 πρόσωπα στις εκλογές, εκ των οποίων 10 ως ανεξάρτητοι , είτε ως επιμέρους ομάδες ή μόνοι τους, ενώ 4 ακόμη, είχαν ενταχθεί ως δυάδες στα ψηφοδέλτια της Μαργαρίτας Στενιώτη και του Χριστόφορου Σεβαστίδη.