Κυριακή 16 Ιουνίου 2024

Μπαρουτοκαπνισμένος... στα δύσκολα ο εισαγγελέας Εφετών Γιώργος Βούλγαρης!


Μπαρουτοκαπνισμένος... στα δύσκολα είναι ο Εισαγγελέας Εφετών Γιώργος Βούλγαρης, που είναι εκ των υποψηφίων, γιά τη θέση του Προισταμένου της Εισαγγελίας Εφετών της Αθήνας.

Η υπόθεση της έκδοσης της πρώην ανακρίτριας Αντωνίας Ηλία, δεν είναι η μοναδική, την οποία χειρίστηκε επιτυχώς.

Στη μακρά διαδρομή του στη Δικαιοσύνη υπήρξε εισαγγελέας γνωμοδοτήσεων, όταν προφυλακίστηκαν ο πρώην Υπουργός του ΠΑΣΟΚ Ακης Τσοχατζοπουλος και η σύζυγος του Βίκυ Σταμάτη.

Επίσης ήταν εισαγγελέας γνωμοδοτήσεων στην υπόθεση Ζαχόπουλου, που ήρθε στην επικαιρότητα το Δεκέμβριο του 2007 μετά από απόπειρα αυτοκτονίας του τότε γ.γ του υπουργείου Πολιτισμού, ήταν ο εισαγγελέας της έδρας, που αγόρευσε για τη μη έκδοση των των 8 Τούρκων αξιωματικών, όπου είχε ισχυριστεί ότι, "η Ελλάδα δεν είναι βιλαέτι"!

Επίσης ήταν εισαγγελέας στην υπόθεση των συνεργατών του Ανδρέα Βγενοπούλου στην Κύπρο, είχε ασχοληθεί με την υπόθεση siemens ( τρολευ, σύστημα Ερμής, προμήθειες ΟΣΕ).

Παράλληλα έχει και ακαδημαικό έργο, καθώς είναι διδάκτωρ Ποινικού Δικαίου, έχει γράψει δύο βιβλία, για την ποινική δικαιοδοσία στα πλοία, ενώ έχει 28 δημοσιεύσεις σε ποινικά περιοδικά και πρόσφατα εισηγήθηκε την αλλαγή του άρθρου 5 παρ 2 πκ για τα αδικήματα που τελούνται στα πλοία.

Παράλληλα ήταν εισαγγελέας γνωμοδοτήσεων στην απαγωγή της απαγωγής του εφοπλιστή Ππαναγοπουλου, όπως και στην απαγωγή του Μάριου Παπαγεωργίου.