Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024

Ποινική δίωξη σε βάρος του δημοσιογράφου της ΕΡΤ - Σε δύο σκέλη διαχωρίστηκε η υπόθεση

Ποινική δίωξη για το αδίκημα της ενδοοικογενειακής απειλής κατά συρροή ασκήθηκε από την εισαγγελέα της Αθήνας, Αγγελική Τριανταφύλλου, σε βάρος του δημοσιογράφου της ΕΡΤ, ο οποίος συνελήφθη μετά από καταγγελίες ότι ξυλοκοπούσε τη σύντροφό του.

Η υπόθεση έχει δύο σκέλη και διαχωρίστηκε από την εισαγγελία για τον εξής λόγο: Το αδίκημα της ενδοοικογενειακής απειλής κατά συρροή είναι το μόνο που έχει αυτόφωρο χαρακτήρα και αφορά τα μηνύματα μέσω sms που εστάλησαν από τον δημοσιογράφο στη σύντροφό του. Αυτός είναι και ο λόγος που συνελήφθη και οδηγείται στο Αυτόφωρο Μονομελές Πρωτοδικείο.

Το δεύτερο σκέλος αφορά στις καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία, δηλαδή για τον ξυλοδαρμό της νυν συντρόφου του αλλά και της εν διαστάσει συζύγου του, που όμως δεν έχουν αυτόφωρο χαρακτήρα επειδή διαπράχθηκαν σε προγενέστερο χρόνο εκτός αυτοφώρου.

Για τις καταγγελίες αυτές η υπόθεση διαχωρίστηκε και διενεργείται ήδη προκαταρκτική εξέταση από εισαγγελέα για να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη. Εάν διαπιστωθεί ότι έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα και ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, όπως ορίζει ο νέος νόμος Φλωρίδη, τότε η υπόθεση θα πάει σε ανακριτή και το πιθανότερο είναι πως θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.