Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018

Φιάσκο η έκδοση Λάσα στη Γαλλία. Τον εκδόσαμε και δεν τον θέλουν!

Στα... αζήτητα της Δικαιοσύνης έμεινε ο Γεωργιανός Λάσα Σουσανασβίλι, καθώς οι Γαλλικές Δικαστικές Αρχές, που ζητούσαν την έκδοση του, έκαναν... πίσω στο αίτημα τους, παρά το γεγονός ότι, το ποινικό τμήμα του Αρείου -Πάγου το έκανε δεκτό και τον εξέδοσε στη Γαλλία!
Η υπόθεση της έκδοσης στη Γαλλία του 57χρονου Γεωργιανού επιχειρηματία, που φέρεται ως αρχηγικό στέλεχος της Γεωργιανης Μαφίας, κατέληξε σε παλινωδία, καθώς η ελληνική Δικαιοσύνη έκανε μεν δεκτό το αίτημα των γαλλικών δικαστικών αρχών, που ζητούσαν την έκδοση του, αλλά όχι για το αδίκημα της διεύθυνσης  εγκληματικής οργάνωσης, για το οποίο τον ήθελαν οι Γαλλοι.
Το ποινικό τμήμα του ΑΠ με πρόεδρο την κ. Αλειφεροπούλου τον εξέδοσε στη Γαλλία,  για κλοπές κινητών, που διεπράχθησαν εκεί από μέλη της οργάνωσης "Κλέφτες του νόμου", καθώς το αδίκημα της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης φέρεται να έχει διαπραχθεί στην Ελλάδα, αφού το διάστημα, για το οποίο κατηγορείται ο Λάσα ότι, έδινε εντολές στα μέλη της οργάνωσης, να διαπράττουν κλοπές, βρισκόταν στις ελληνικές φυλακές.
Ωστόσο η απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης δεν ικανοποίησε τις γαλλικές δικαστικές Αρχές, που δήλωσαν ότι, παραιτούνται από τη διαδικασία του Ευρωπαικού Εντάλματος Σύλληψης εναντίον του Σουσανασβίλι.
Μετά από την εξέλιξη αυτή, η αρμόδια εισαγγελέας Θεσσαλονίκης διέταξε την αποφυλάκιση του Λάσα.
Ο Γεωργιανός αφέθηκε μεν ελεύθερος, για την υπόθεση αυτή, ωστόσο συνελήφθη εκ νέου, αυτή τη φορά με ένταλμα της ανακρίτριας Θεσσαλονίκης, καθώς η δικογραφία για το κακούργημα της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης εκκρεμεί πιά στην ελληνική Δικαιοσύνη, όπου θα κινήσει από την αρχή της διαδικασία για την παραπομπή του σε δίκη.
Ο  57χρονος Λάσα, ο οποιος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, στο μεταξύ μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται.
Ο  Σουσανασβίλι είχε καταδικαστεί το 2012 σε πρώτο βαθμό σε 14 χρόνια κάθειρξη για «ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης», ωστόσο είχε αφεθεί ελεύθερος με όρους, κάνοντας χρήση των πρόσφατων ευεργετικών διατάξεων για την αποσυμφόρηση των φυλακών, με την αιτιολογία ότι αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας.