Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

Ισόβια και 10 στον πατέρα, για την δολοφονία της 18χρονης κόρης του στην Πετρούπολη


Ισόβια κάθειρξη επέβαλλε το Μικτό  Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στον 56χρονο, που κατηγορείται για την δολοφονία της 18χρονης κόρης του Ειρήνης στο σπίτι τους στην Πετρούπολη τον Αύγουστο του 2017.
Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό, ενώ του επέβαλλε επιπλέον δέκα χρόνια κάθειρξη, για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και για εμπρησμό.
«Ευχαριστούμε, για την ψυχή του παιδιού» φώναξε η μητέρα και οι συγγενείς της Ειρήνης μετά από την απόφαση.
Την καταδίκη του είχε ζητήσει και ο εισαγγελέας του ΜΟΔ, που υποστήριξε ότι, ο κατηγορούμενος δεν είχε ψυχολογικά προβλήματα και πως ήταν αποφασισμένος  να σκοτώσει την κόρη του.
 «Ο κατηγορούμενος επέδειξε απόλυτη, άκαμπτη αποφασιστικότητα να σκοτώσει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας  και απέρριψε τον ισχυρισμό του ότι, αντιμετωπίζει χρόνια ψυχολογικά προβλήματα.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η 18χρονη Ειρήνη είχε δολοφονηθεί στις 30 Αυγούστου 2017 από τον πατέρα της στο σπίτι τους στην Πετρούπολη. Ο 56χρονος κατηγορείται ότι μαχαίρωσε, στραγγάλισε, αποπειράθηκε να προκαλέσει ασφυξία και στη συνέχεια έβαλε τέσσερις εστίες φωτιάς με μαγειρικό λάδι στο σπίτι.
 Η 18χρονη άφησε την τελευταία της πνοή  λίγες ημέρες αργότερα στο νοσοκομείο.