Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018

Αργησαν να εκκενώσουν το Εφετείο, μετά από τηλεφώνημα για βόμβα

H βομβιστική επίθεση στον Σκάι ενεργοποίησε και τους... φαρσέρ στο Εφετείο της Αθήνας, που δεν έχασαν ευκαιρία, να τηλεφωνήσουν, για δήθεν τοποθέτηση βόμβας.
Οταν μάλιστα είναι ακόμη νωπές οι μνήμες από τη μεγάλη βομβιστική επίθεση στο Εφετείο πριν από ένα χρόνο (22 Δεκεμβρίου 2017) και ενώ υπήρξε τηλεφώνημα γύρω στις 10 το πρωί, για επικείμενη βομβιστική ενέργεια, είναι τουλάχιστον περίεργο, γιατί καθυστέρησε η εκκένωση του.
Ετσι, ενώ ειδοποιήθηκε η Αντιτρομοκρατική, που κατέφτασε με τον σκύλο ανιχνευτή, μέχρι τις 11.15 δεν είχαν εκκενωθεί,  όπως συνηθίζεται, όλες οι δικαστικές αίθουσες!
Το πρωτοφανές περιστατικό της μη εκκένωσης, έγινε αντιληπτό, ενώ ήταν εν εξελίξει η δίκη για το σκάνδαλο της κάρτας υγείας.
Ανυποψίαστοι δικαστές, κατηγορούμενοι και δικηγόροι στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων δεν είχαν ενημερωθεί μέχρι τις 11 το πρωί ότι, έπρεπε να βγουν από το κτίριο, λόγω τηλεφωνήματος για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού.
Εκείνη τη στιγμή μπήκε στη δικαστική αίθουσα μία γραμματέας, η οποία πληροφόρησε τον πρόεδρο του δικαστηρίου κ. Κακκαβιά ότι, έπρεπε να διακόψει τη συνεδρίαση, επειδή είχε ήδη εκκενωθεί το δικαστικό μέγαρο.
Χωρίς καθυστέρηση ο πρόεδρος ενημέρωσε τον κόσμο και η δίκη διεκόπη.
Η διακοπή κράτησε για λίγα λεπτά, καθώς είχε ήδη ελεγχθεί το κτίριο, χωρίς να βρεθεί βόμβα.