Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018

"Τη βίασαν τρεις και τη βιντεοσκόπησαν". Βαριές ευθύνες σε αστυνομικούς

Επιβεβαιώθηκε η αποκλειστική πληροφορία, που αποκάλυψε η Μαίρη Μπενέα στο "Μαζί σου, σύμφωνα με την οποία η κολλητή φίλη της 21χρονης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλίδου, στην κατάθεση της στους λιμενικούς είπε οτι, η κοπέλα πριν απο ένα χρόνο είχε βιαστεί μέσα στο σπιτι της από τρεις άνδρες και είχε βιντεοσκοπηθεί ".

Ακόμη πιο  συγκλονιστικό είναι το γεγονος, όπως αποκάλυψε η φίλη της Ελένης ότι, όταν πήγαν μαζι,  μετά το περιστατικό, να καταγγείλουν το βιασμό στο αστυνομικό τμήμα Αρχάγγελου και οι αστυνομικοί την απέτρεψαν λέγοντας της ότι, τώρα είναι αργά".

Στην κατάθεση της η μαρτυρας ανέφερε:
 «Εγώ, η θανούσα και η ... πήγαμε στο Α.Τ. για να καταγγείλει τον βιασμό της και την παράνομη βιντεοσκόπηση. Η θανούσα και η ... εκείνο το βράδυ γνώρισαν τρία άτομα σε ένα μαγαζί.
Κάποια στιγμή θέλησαν να φύγουν και άφησαν πρώτη την ... στο σπίτι της με αυτοκίνητο και εν συνεχεία πήγαν στο σπίτι της θανούσης. Της ζήτησαν να πιουν καφέ και στη συνέχεια ακολούθησε στο μπάνιο του σπιτιού της σεξουαλική πράξη και με τους τρεις και βιντεοσκόπηση χωρίς τη συγκατάθεσή της.
Η καταγγελία δεν έγινε την ίδια ημέρα στο Α.Τ. Ρόδου αλλά μετά από μία εβδομάδα. Από το Αστυνομικό Τμήμα τής είχαν πει ότι δεν γινόταν κάτι για την περίπτωσή της, διότι είχε περάσει αρκετό διάστημα. Πάντως, μετά από αυτό που της συνέβη δημιουργήθηκε έντονη φοβία».

Αυτή δεν είναι η μόνη κατάθεση στην οποία γίνεται αναφορά στο αποτρόπαιο συμβάν που «σημάδεψε» την 21χρονη Ελένη και την έκανε -σύμφωνα τουλάχιστον με τh μάρτυρα- να ζητήσει υποστήριξη από ψυχολόγο. 


Συμφοιτητής της, με τον οποίο είχε κοινές παρέες, είπε στους αστυνομικούς ότι τον περασμένο Φεβρουάριο η Ελένη τού είχε εκμυστηρευτεί κάτι πολύ προσωπικό: «Δεν ξέρω πότε ακριβώς, αλλά λίγους μήνες πιο πριν μου είπε ότι είχε βιαστεί από τρία άτομα, τα οποία ήταν από τον Αρχάγγελο Ρόδου, στο σπίτι της, όπου είχαν πάει μετά από κάποια έξοδο. Είχαν πιει όλοι πολύ και δεν μπορούσε να τους σταματήσει. Επίσης τη βιντεοσκοπούσαν και ντρεπόταν πολύ γι' αυτό. Μετά από το συμβάν, έκοψε κοντά τα μαλλιά της και ζήτησε από ειδικό ψυχολογική υποστήριξη».
Δείτε τη συνέχεια στο "Μαζί σου".http://www.skaitv.gr/episode/enimerosi/mazi-sou/2018-12-07-11