Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018

Αθωώθηκε ο Λυκουρέζος και άλλοι 12 για την Αιξωνή

Αθώοι Λυκουρέζος και άλλοι 12, για την υπόθεση της καταπάτησης δημόσιας έκτασης στην Αιξωνή Γλυφάδας.
Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας έκρινε ενόχους, σε δεύτερο βαθμό, μόνον 2 κατηγορούμενους.
Μετά από ακροαματική διαδικασία, που κράτησε δύο χρόνια για την υπόθεση καταπάτησης δημόσιας έκτασης στην Αιξωνή Γλυφάδας, το δικαστήριο έκρινε αθώους τον γνωστό ποινικολόγο Αλέξανδρο Λυκουρέζο, το όνομα του οποίου είχε εμπλακεί στην υπόθεση και για τον οποίο και ο εισαγγελέας είχε προτείνει την αθώωσή του, καθώς και 12 ακόμη κατηγορούμενους.
Ενοχοι κρίθηκαν ένας δικηγόρος και ένας επιχειρηματίας,  για τους οποίους το δικαστήριο αποφάσισε ότι, είχαν καθοριστικό ρόλο στην υπόθεση.
 Πρωτόδικα, ο δικηγόρος είχε καταδικαστεί σε πέντε φορές ισόβια και επιπλέον 19 χρόνια και οκτώ μήνες ενώ ο επιχειρηματίας ισόβια και 23 χρόνια κάθειρξη.
Από τους 13 κατηγορούμενους, που απαλλάχθηκαν, γιά άλλους τα αδικήματα είχαν παραγραφεί, ενω  για τους υπόλοιπους προέκυψαν αμφιβολίες.
.Οι ποινές για τους δύο κατηγορούμενους, που κρίθηκαν ένοχοι, θα ανακοινωθούν από το δικαστήριο την ερχόμενη Πέμπτη, ενω θα αποφασιστεί και το εαν θα τους αναγνωριστούν ελαφρυντικά  πρότερου έντιμου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.