Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2018

"Δεν πίστεψα ότι, θα αυτοκτονούσε η Ειρήνη"! (Βίντεο)


Νέα στοιχεία, για την υπόθεση της δολοφονίας της Ειρήνης Λαγούδη έρχονται συνέχεια στο φως, μέσα από την ογκωδέστατη δικογραφία, στην οποία περιλαμβάνονται καταθέσεις τουλάχιστον 50 προσώπων.
Η Μαίρη Μπενέα αποκάλυψε στο “Μαζί σου” τη σωρεία αντιφάσεων στις οποίες έπεφτε κάθε φορά, που κατέθετε στον προιστάμενο της Εισαγγελίας Αγρινίου Γιώργο Πέτρο ο γιατρός, με τον οποίον φέρεται ότι, είχε ερωτική σχεση η 43χρονη και θεωρείται ο βασικός ύποπτος, γιά την δολοφονία της, στις 8 Ιανουαρίου του 2018 .
Ο γιατρός, ο οποίος κλήθηκε από τον εισαγγελέα, σύμφωνα με πληροφορίες, 8 με 10 φορές, στην αρχή κατέθετε μάρτυρας, αλλά τελικά μετά από σωρεία αντιφάσεων στις διαδοχικές καταθέσεις του, εξετάστηκε ως ύποπτος, για ηθική αυτουργία στη δολοφονία της Ειρήνης Λαγούδη.
Οι αντιφάσεις στις καταθέσεις του γιατρού οδήγησαν τη Δικαιοσύνη, 11 μήνες μετά τον θάνατο της Ειρήνης Λαγούδη, να σφίξουν γύρω του τον κλοιό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας κάλεσε τον γιατρό από όσα είπε στην κατάθεση, που έδωσε στενός του φίλος.
Τι είπαν οι δυο τους την επόμενη μέρα του θανάτου της 43χρονης μητέρας;
Τι διαπιστώθηκε από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου στο κινητό του γιατρού;
O μάρτυρας ουσιαστικά διέψευσε τον γιατρό, αφού υποστήριξε ότι οι δυο τους δεν μίλησαν καθόλου για την Ειρήνη Λαγούδη εκείνη την ημέρα. “Μιλήσαμε μόνο για το σκάφος του” κατέθεσε ο φίλος.
Επόμενη κίνηση του εισαγγελέα ήταν να καλέσει εκ νέου το γιατρό. Εκείνος επέμεινε πως είχαν συζητήσει για την 44χρονη και επικαλέστηκε το κινητό του τηλέφωνο.
Ο γιατρός, πρόσωπο κλειδί στην υπόθεση θρίλερ, υποστήριξε ότι πήρε μήνυμα από την Ειρήνη Λαγούδη ότι θα αυτοκτονήσει. Όπως είπε στον εισαγγελέα, δεν πήρε σοβαρά αυτές τις απειλές.
Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις της Μαίρης Μπενέα στην εκπομπή “Μαζί σου”,από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου στο τηλέφωνο του γιατρού, δεν εντοπίστηκαν μηνύματα της 43χρονης. Σε αυτό στάθηκε και ο δικηγόρος της οικογένειάς της, Βασίλης Ταουξής που δήλωσε με νόημα ότι, “στο τέλος ξυρίζουν το γαμπρό”.

Ο γιατρός κατέθετε αρχικά ως μάρτυρας και στη συνέχεια, όταν ο εισαγγελέας έκρινε τα στοιχεία επαρκή, τον κάλεσε, να δώσει ανωμοτί εξηγήσεις ως ύποπτος.
Πριν απο την κλήση του για ανωμοτί εξηγησεις, ο εισαγγελέας διασταύρωσε, καθε λέξη και καθε πληροφορία, που έλεγε ο γιατρός σε κάθε του κατάθεση.
Κυρίως έπεσε σε πολλές αντιφάσεις, όταν ρωτήθηκε γιατί δεν έκανε κάτι, όταν, όπως ισχυριζόταν, έλαβε το μήνυμα από την Ειρήνη Λαγούδη με τη φράση “θα τα πούμε στον άλλο κόσμο”, που παρέπεμπε στο ενδεχόμενο αυτοκτονίας της.

Ο γιατρός ισχυρίστηκε ότι, δεν πίστεψε τις απειλές της Λαγούδη.
Μετά είπε ότι, την άλλη μέρα άρχισε να ψάχνει για την Ειρήνη και μάλιστα επικαλέστηκε τη μαρτυρία φιλικού του προσώπου, λέγοντας στην κατάθεση του ότι, μίλησε με αυτό τον φίλο του, για την Ειρήνη.
Οταν όμως κλήθηκε ο φίλος του γιατρού και κατέθεσε ως μάρτυρας στον εισαγγελέα, διέψευσε τον γιατρό, καθώς δεν επιβεβαίωσε τίποτα απο όσα είχε πει.
Η κατάθεση του φίλου του γιατρού
Συγκεκριμενα:
Eισαγγελέας: Μιλήσατε την επομένη του θανάτου της Ειρήνης με τον γιατρό;
Mάρτυρας: Μιλησαμε
Eισαγγελέας: Τι σας είπε; Ανησυχούσε, την έψαχνε;
Mάρτυρας: Δεν μου είπε τίποτα γιά την Ειρήνη. Μιλησαμε για το σκάφος του. Μου μίλησε μόνον γιά το σκαφος του εκεινη την ημέρα.
Μετά από αυτό ο εισαγγελέας πήρε νέα συμπληρωματική κατάθεση από τον γιατρό, επισημαίνοντας του τις αντιφάσεις:
Εισαγγελέας: Ο μάρτυρας ... στην κατάθεση του σας διαψεύδει. Λέει ότι, μιλήσατε μόνον για το σκάφος και όχι για την ειρήνη Λαγούδη.
Γιατρός: Μιλήσαμε για την Ειρήνη.
Εισαγγελέας: Λέτε ότι σας έστειλε μήνυμα, που ουσιαστικά προανήγγειλε την αυτοκτονία της. Μετά από όσα είχαν γίνει μεταξύ σας, σας στέλνει μήνυμα και απειλεί να αυτοκτονήσει, δεν ανησυχήσατε γι΄αυτήν; Ποια η δική σας σταση; Γιατι δεν κάνατε κάτι για να το αποτρέψετε;
Γιατρός: Δεν πήρα σοβαρά τις απειλές αυτές.