Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

Πρόσωπο με πρόσωπο με τους απαγωγείς του


Πρόσωπο με πρόσωπο με τους απαγωγείς του αναμένεται να βρεθεί σήμερα ο επιχειρηματίας Μιχάλης Λεμπιδάκης, καθώς στα δικαστήρια Ηρακλείου αναμένεται να ξεκινήσει η δίκη, με 12 κατηγορούμενους, για την πολύκροτη απαγωγή του, που έγινε στις 10 Μαρτίου 2017, στις 3.30 το μεσημέρι, όταν κουκουλοφόροι με στρατιωτικά ρούχα, μαύρες κουκούλες, γάντια και όπλα στα χέρια, οδηγώντας δύο κλεμμένα αυτοκίνητα, του έκλεισαν τοδρόμο και έπεσαν στο αυτοκίνητό του.
Με βαριοπούλα έσπασαν το τζάμι του οδηγού και με την απειλή καλάσνικοφ τον μετέφεραν σε ένα από τα αυτοκίνητά τους και από εκεί στις εγκαταστάσεις εταιρείας που βρίσκεται στη γέφυρα της Ζουρίδας, στο Ρέθυμνο, όπου κρατήθηκε αλυσοδεμένος από τους απαγωγείς για 187 ημέρες.
Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας “Πλαστικά Κρήτης” Μιχάλης Λεμπιδάκης εντοπίστηκε σώος και απελευθερώθηκε νωρίς το πρωί στις 2 Οκτωβρίου 2017 στη διάρκεια επιχείρησης της Αστυνομίας.
 Είχαν προηγηθεί 32 επικοινωνίες των απαγωγέων με την οικογένεια Λεμπιδάκη, για τα λύτρα. Απαιτούσαν αρχικά 100 εκατ. ευρώ, ενώ το τελικό ποσό είχε πέσει στα 18 εκατομμύρια. Η τελευταία επιστολή τελεσίγραφο των απαγωγέων ήταν η πλέον απειλητική.