Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018

Εισβολή... 72.000 μικροκαταθετών στο δικαστήριο

Εξήντα επτά χιλιάδες περισσότεροι απο τους πέντε χιλιάδες, που αναμένονταν αρχικά, δηλαδή συνολικά εβδομήντα δύο χιλιάδες μικροκαταθέτες δήλωσαν παράσταση πολιτικης αγωγής, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, όπου πρόκειται να ξεκινήσει  η δίκη, για το.. πάρτυ με τα δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
Το δικαστήριο εκφώνησε την υποθεση και διέκοψε για τις 9 Ιανουαρίου.
Η παρουσία τους αναμένεται να ανατρέψει τα δεδομένα, καθώς μέχρι τώρα δεν είχαν εμφανιστεί στη δίκη, η οποία είχε ξεκινήσει απο τις 19 Σεπτεμβρίου 2016, για να αναβληθεί στις 19 Μαρτίου 2018, μετά από δύο χρόνια διαδικασία.
Η υπόθεση αφορά δάνεια, που είχαν δοθεί την περίοδο 2008-2010 και τα οποία φέρονται  να ζημίωσαν την τράπεζα, καθώς τα στελέχη της που τα ενέκριναν  δεν είχαν μεριμνήσει, ώστε να εξασφαλιστούν οι απαιτήσεις του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος. 
Οι 35 κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν τα αδικήματα της απιστίας και της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Η δικαστική έρευνα  για την υπόθεση είχε ξεκινήσει τον Ιούνιο του 2013, μετα απο ενέργειες του τότε επικεφαλής της Αρχής κατά του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και μετέπειτα υπουργού κατά της Διαφθοράς Παναγιώτη Νικολούδη, ο οποίος εντόπισε “μαύρη τρύπα” στο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα από τα "θαλασσοδάνεια" του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου σε διάφορους επιχειρηματίες.
Στις 19 Μαρτίου 2018 η δίκη για τα δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, “τινάχτηκε” στον αερα.