Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

Στρίβειν δια του... αρραβώνος ο πρώην υπουργός Νίκος Παρασκευόπουλος

Στο Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας βρισκόταν πριν απο λίγο ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος σε εκδήλωση - συζήτηση, με θέμα  το "νόμο περί ευθύνης υπουργών και την επικείμενη αναθεώρηση του", που συμπτωματικά συνέπεσε με την συζήτηση στη Βουλή για την αναθεώρηση άρθρων του Συντάγματος, μεταξυ των οποίων και αρθρου 86, για το νομο περι ευθύνης υπουργών.
Συνοπτικά, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξεφρασε την άποψη της στενης ερμηνειας του νόμου περι ευθύνης υπουργων, δηλαδή να ισχύει ιδιαίτερη ποινικη μεταχείριση στον  υπουργό  "κατά την εκτέλεση των καθηκόντων και όχι επ' ευκαιρία των καθηκόντων του".
Ο κ. Παρασκευόπουλος, ενω δήλωσε πρόθυμος να απαντήσει σε ερωτήσεις, όταν πήρε το λόγο η δικηγόρος Ειρήνη Μαρούπα και τον ρώτησε "γιατί καθυστερεί η Βουλή, εμφανίζοντας συμπτωματα αρνησιδικίας, να κρινει δυο μηνύσεις για εσχατη προδοσια, που υπεβληθησαν, για την δανειακη σύμβαση και γιά τη συμφωνία των Πρεσπών;", ο πρώην υπουργός επέλεξε την οδό του... στρίβειν δια του αρραβώνος!
Με σαφή διάθεση υπεκφυγής, απάντησε στη δικηγόρο:
"Πολλές υποθέσεις έχουν αδρανήσει"!

Εξαιρετικοί οι υπόλοιποι ομιλητες: Λεωνίδας Κοτσαλής, Καθηγητής ΕΚΠΑ
-Θεόδωρος Φορτσάκης, Βουλευτής Επικρατείας Ν.Δ., Καθηγητής ΕΚΠΑ
-Αθανάσιος Ράντος, Αντιπρόεδρος ΣτΕ
-Παναγιώτης Λυμπερόπουλος, Εφέτης, Α’ Αντιπρόεδρος Ένωσης -Δικαστών και Εισαγγελέων
Την εκδήλωση συντόνισε ο Δημήτρης Αναστασόπουλος, Σύμβουλος ΔΣΑ, Πρόεδρος Ε.Ε.Ν.e-Θέμις.