Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019

Το πάθος της Νικολούλη, για αστυνομικά μυθιστορήματα και ταινίες, οδήγησαν στο αίμα του Μάριου (βίντεο)

Το πάθος της Αγγελικής Νικολούλη, για τα αστυνομικά μυθιστορήματα και τις αστυνομικές ταινίες, οδήγησε στο να βρεθεί το αίμα του Μάριου Παπαγεωργίου στο αυτοκίνητο του, το οποίο είχε ήδη ερευνηθεί από την Αστυνομία, που δεν είχε βρει τίποτα.

Το αποκάλυψε σήμερα η γνωστή δημοσιογράφος, στη διάρκεια της κατάθεσης της, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, στη δίκη τεσσάρων κατηγορουμένων, που δικάζονται σε δεύτερο βαθμό, για τη δολοφονία του άτυχου φοιτητή.
Η Αγγελική Νικολούλη, η οποία με τις έρευνες της μέσα από την εξαιρετική εκπομπή της "Φως στο τούνελ", οδήγησε τις Αρχές στην εξιχνίαση της δολοφονίας, είπε μεταξύ άλλων στο δικαστήριο: 
"Επιστρέφω πάντα στον θέμα. Δεν αφηνω ποτέ μία υποθεση. Η Αστυνομία είχε ερευνησει το αυτοκίνητο και δεν είχε βρεί τίποτα. Επειδή διαβάζω πολλά αστυνομικά μυθιστορήματα και βλέπω πολλές ταινίες, είπα να ψάξω, μήπως υπάρχει κάποια μέθοδος ανίχνευσης. Ετσι έφτασα στο γραφείο του κ. Φιτσιάλου. Εκεί, μου λέει ο κ. Φιτσιάλος βεβαίως και υπάρχει μέθοδος, αρκεί να μην είναι το αυτοκίνητο εκτεθειμένο έξω".
Kαι συνέχισε: "Οταν μπήκαμε στο γκαραζ, ο Φιτσιάλος ζήτησε να σβήσουμε τα φωτα. Οι ειδικοί φόρεσαν τις στολές τους και ξεκίνησαν να ψαχνουν. Μόλις άρχισε τους ψεκασμούς με την ειδική ουσία, άρχισε να φωσφορίζει το αίμα. Ακουγες μόνον τις ανάσες μας. Ζήσαμε αυτό, που βλέπουμε στις αμερικανικές ταινίες. Είδαμε το αίμα στο αυτοκίνητο του Μάριου. Το επόμενο βήμα ήταν, να ταυτοποιηθεί εάν το αίμα στο αυτοκίνητο, ανήκε στον Μάριο. Ζητήσαμε το dna του Μάριου. Σε μία εβδομάδα το είχαμε".
Τα ίδια επανέλαβε και στις κάμερες, όπου μίλησε και για τις σφοδρές απειλές, που δέχτηκε από τον βασικό κατηγορούμενο.
Η κατάθεση της θα συνεχιστεί στις 14 Μαρτίου.
Δείτε την εκπομπή
http://www.skaitv.gr/episode/enimerosi/mazi-sou/2019-02-13-11

Η υπόθεση της δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου ξεκίνησε, όταν χάθηκαν τα ίχνη του στις 9 Αυγούστου.
Ο νεαρός έφυγε από το Διακοπτό Αχαΐας, όπου βρισκόταν με τη μητέρα του για διακοπές, με το αυτοκίνητό του για το Αίγιο. Την επόμενη ημέρα, άγνωστοι τηλεφώνησαν στη μητέρα του και της ζητούσαν λύτρα. Η γυναίκα στράφηκε σε έναν οικογενειακό φίλο, ο οποίος την συμβούλευσε να μην πάει στην αστυνομία. Τελικά, επτά ημέρες αργότερα και, ενώ ο Μάριος δεν είχε δώσει κανένα σημείο ζωής, η μητέρα του δήλωσε την εξαφάνισή του στην αστυνομία... 

Οι αστυνομικές αρχές παρακολούθησαν το σπίτι και εντόπισαν επτά άτομα μέσα σε ένα μαύρο βαν που ήταν σταθμευμένο στον δρόμο. Όπως αποκαλύφθηκε, σχεδίαζαν να απαγάγουν και τη μητέρα. Μαζί με τους δράστες συνελήφθη και ο 72χρονος οικογενειακός φίλος, Πέτρος Μιχαλεάκος, ο οποίος, σύμφωνα με την αστυνομία, ήταν ο εγκέφαλος της απαγωγής. 

Όπως αποδείχτηκε, ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που μίλησε με το θύμα. Λίγο αργότερα, η αστυνομία σε συνεργασία με την δημοσιογράφο Αγγελική Νικολούλη εντόπισαν στο αυτοκίνητο του 26χρονου στο Παλαιό Φάληρο μια μεγάλη κηλίδα αίματος που ανήκε στον Μάριο. Οι αστυνομικοί συμπέραναν ότι οι δράστες μετέφεραν το πτώμα του 26χρονου στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου. Ωστόσο, η σορός του δεν βρέθηκε ποτέ, παρόλο που τα περισσότερα μέλη της συμμορίας συνελήφθησαν και καταδικάστηκαν.

 Πρόκειται για τους Πέτρο Μιχαλεάκο, τη γυναίκα του Βούλα Σιούταλου, Αναστάσιο Μπασαντή, Αριστείδη Κορέντιο και τα αδέλφια Γεράσιμο και Βασίλη Ταμπακάκη. Οι συναυτουργοί αγνοούνται, ενώ η οικογένεια τους έχει επικηρύξει και δίνει χρηματική αμοιβή σε όσους έχουν πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη διαλεύκανση της υπόθεσης. ...