Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

Από 5 μέχρι 13 χρόνια σε Γιοσάκη, Μαντούβαλο, έναν πρώην δικαστή και ένα δικηγόρο

Με ποινές κάθειρξης, απο 5 μέχρι 13 χρόνια, έκλεισε σε πρώτο βαθμό η υπόθεση του επονομαζόμενου   "μικρού παραδικαστικού κυκλώματος". 
Το Τριμελές Εφετείο  Κακουργημάτων της Αθήνας, μετά  από δύο χρόνια ακροαματικής  διαδικασίας , έκρινε πέντε κατηγορούμενους ενόχους,  γιά τα αδικήματα της παθητικής και ενεργητικής δωροδοκίας, της διαμεσολάβησης σε δωροδοκία και της άμεσης συνέργειας σε νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
Μεταξύ των καταδικασθέντων είναι ο Πέτρος Μαντούβαλος, στον οποίο επιβλήθηκε κάθειρξη 13 ετών ετών με αναστολή και ο Ιάκωβος Γιοσάκης που καταδικάσθηκε σε 12 έτη κάθειρξης, ένας πρόεδρος εφετών και ένας δικηγόρος 
Τό δικαστήριο με την απόφαση του έδωσε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση όλών των  κατηγορουμένων και ως εκ τούτου, μετά απο την καταδίκη τους, αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού τους επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.
Στο άκουσμα της ετυμηγορίας του δικαστηρίου ο Π. Μαντούβαλος δήλωσε «αθώος» και τόνισε πως θα είναι παρών στη δίκη που θα διεξαχθεί σε δεύτερο βαθμό.
Εκτός απο Μαντούβαλο και Γιοσάκη το δικαστήριο καταδίκασε επίσης έναν  δικηγόρο και έναν πρόεδρο εφετών.
Η υπόθεση θα κριθεί σε δεύτερο βαθμό από το Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας