Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019

Σε... "δικαστηριάκι" η υπόθεση των βασανιστηρίων του Βαγγέλη Γιακουμάκη, εξελίσσεται σε παρωδία! (βίντεο)

Σε δίκη παρωδία τείνει να εξελιχτεί η υπόθεση των βασανιστηρίων του σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων Βαγγέλη Γιακουμάκη, καθώς τέσσερα χρόνια μετά από το μαρτυρικό θάνατο του 20χρονου Κρητικού, το δικαστήριο δεν έχει καταφέρει ούτε καν να ξεκινήσει τη διαδικασία, με κατηγορούμενους εννέα συμφοιτητές του, που φέρονται ότι,  έκαναν τη ζωή κόλαση στο άτυχο παιδί.
Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων, με πρόεδρο την πρωτοδίκη κ. Μαζιώτη διέκοψε τη δίκη γιά τις 8 Απριλίου, καθώς δεν εμφανίστηκαν οι οκτώ από τους είκοσι μάρτυρες, εκ των οποίων τέσσερεις θεωρούνται κρίσιμη.
Με  πρόστιμο λιπομαρτυρίας τιμώρησε η πρόεδρος τους απόντες, χωρίς να εξακριβώσει τους λόγους, που απουσίαζαν από μία τόσο σημαντική δίκη, ή να μεριμνήσει για την πάση θυσία προσαγωγή τους στο δικαστήριο.
Αδρανής και ο εισαγγελέας της έδρας κ. Τσεντεμείδης, περιορίστηκε μόνον να πει ότι, όλοι περίμεναν να γίνει το δικαστήριο και ήταν έτοιμοι και διαβασμένοι γι΄αυτό.
Ο πατέρας του Βαγγέλη Γιακουμάκη κατέρρευσε μέσα στο δικαστήριο και ξέσπασε σε κλάματα, όχι μόνο από τον πόνο, αλλά κυρίως από απογοήτευση και αδικία, όταν άκουσε ότι, η δίκη διακόπτεται εκ νέου..
ΤΑΤΙΑΝΑ: Πάνω από όλα είναι η αίσθηση του αδίκου. Μου έλεγε ο πατέρας του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Αντε και θα πάω στο δικαστήριο. Και τι θα γίνει; Εχεις δει να γίνεται τίποτα τόσα χρόνια  σ΄αυτή την υπόθεση; Εχεις δει κάτι να αλλάζει; Εδώ έχουμε πάει τόσες φορές, δεν έρχεται κανένας μάρτυρας, να καταθέσει. Ενας μάρτυρας  υπάρχει ο φίλος του ο Δάβρης, ο μόνος που πηγαινοέρχεται..
ΜΠΕΝΕΑ: Yπάρχει και κάτι άλλο Τατιάνα. Ο πατέρας και η μητέρα πιστεύουν ότι, το παιδί τους δολοφονήθηκε. Δεν αρκεί αυτό το... δικαστηριάκι. Γιατί δικαστηριάκι είναι σε σχέση με το μέγεθος της υπόθεσης. Να δικάζονται οι άνθρωποι αυτοί σε ένα απλό Μονομελές. Υπάρχει και μία μεγάλη δικογραφία για ανθρωποκτονία. Γιά δολοφονία του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Και από τη στιγμή, που η Δικαιοσύνη άσκησε ποινική δίωξη, για δολοφονία, ακόμη και εάν είναι κατ΄αγνώστων, σημαίνει ότι, υπάρχει μεγαλο ενδεχόμενο, να έχει δολοφονηθεί... Και είναι κατ΄αγνώστων η δίωξη. Ούτε μάρτυρες υπάρχουν, ούτε στοιχεία, ουτε τίποτα. Δηλαδή πλανάται η αίσθηση ότι, τον σκότωσαν και δεν έχει βρεθεί τίποτα. Εαν έρθει κάποιος στη θέση του πατέρα και της μητέρας του Βαγγέλη Γιακουμάκη, μπορεί να καταλάβει κάποιος τον πόνο και το δίκιο τους, αλλά πραγματικά ότι, αυτοί οι άνθρωποι χτυπάνε σε τοίχο...
Δείτε την εκπομπή "Μαζί σου" στον Σκάι: http://www.skaitv.gr/episode/enimerosi/mazi-sou/2019-02-08-11