Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019

Σε λίγο, στα Ιωάννινα, η δίκη για τα φριχτά βασανιστήρια του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων ξεκινάει σήμερα η δίκη, για τα φρικτά βασανιστήρια, που υπέστη ο φοιτητής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων Βαγγέλης Γιακουµάκης από εννέα συμφοιτητές του, που φέρονται ότι, τον οδήγησαν στον θάνατο, το Φεβρουάριο του 2015.
Ο θάνατος του 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη, που βρέθηκε 15 μέρες  μέρες μετά, σε ένα βάλτο, με κομένες τις φλέβες του δεξιού του χεριού, αποδόθηκε αρχικά σε αυτοκτονία.
Στη συνέχεια ωστόσο, μετά απο μήνυση που υπέβαλαν οι γονείς του,  η Δικαιοσύνη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι, ο νεαρος σπουδαστής δολοφονήθηκε, απο δράστη ή δραστες, που παραμένουν άγνωστοι.
Η δικογραφία, για τη δολοφονία του Βαγγέλη εκκρεμεί στον ανακριτή Ιωαννίνων Μιχάλη Σαµαρά..

Στην ίδια υπόθεση ήταν κατηγορούμενοι και μέλη του προσωπικού της Γεωργικής Σχολής, για «παράβαση καθήκοντος», ενώ αρχικά η  Δικαιοσύνη είχε αποδόσει ευθύνες και κατα  του πρώην υπουργού και βουλευτή της Ν∆ Χρήστου Μαρκογιαννάκη, ο οποίος κατηγορήθηκε ότι, ασκούσε επιρροή στο προσωπικό και το διευθυντη της Σχολής, για να μενουν στο απυρόβλητο οι βασανιστές του Βαγγελη, οι οκτώ από τους οποίους είναι Κρητικοί.
Τον Ιανουάριο του 2018, το Τριµελές Εφετείο Πληµµεληµάτων Ιωαννίνων καταδίκασε τον πρώην διευθυντή της Γαλακτοκοµικής Σχολής σε ποινή φυλάκισης 6 µηνών µε τριετή αναστολή, ενώ απάλλαξε από τις κατηγορίες την υπεύθυνη των εστιών της Σχολής και τον κ. Μαρκογιαννάκη, ο οποίος ήταν κατηγορούµενος για «ηθική αυτουργία στην παράβαση καθήκοντος».