Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019

"Η δίνεις 2,5 εκατομύρια, ή πάς φυλακή"!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ



Τι είπαν οι δικαστές του Τριμελούς Eφετείου Κακουργημάτων στον βασικό κατηγορούμενο, για το σκάνδαλο με τις μίζες των υποβρυχίων: "Η δίνεις τα 2,5 εκ της εγγύησης, ή ξαναπάς φυλακή"! 

Στη φυλακή θα πρέπει να επιστρέψει ο  πρώην πρόεδρος των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά Σωτήρης Εμμανουήλ, βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση των υποβρυχίων, εάν μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, δεν καταβάλλει το αστρονομικό ποσόν των 2,5 εκ ευρω, που του επέβαλλε ως εγγύηση το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, το οποίο τον έκρινε ένοχο και τον καταδίκασε σε 20ετή κάθειρξη, για το σκάνδαλο με τις μίζες, που δόθηκαν για τις συμβάσεις των εξοπλιστικών.
Το ίδιο δικαστήριο, αλλά με άλλους δικαστές, που έκρινε σήμερα την αίτηση του, για μείωση του ποσού της εγγύησης των 2,5 εκ. ευρω, την απέρριψε, μην αφήνοντας πλέον άλλη επιλογή στον κ. Εμμανουήλ, από το να  συγκεντρώσει και να καταβάλλει τα χρήματα, ή να οδηγηθεί στη φυλακή, για να εκτίσει την ποινή του.
Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, με πρόεδρο την κ. Κουζέλη, είχε επιβάλλει τον περασμένο μήνα, 20ετή ποινή κάθειρξης στον κατηγορούμενο πρώην πρόεδρο των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, που ήταν και η μεγαλύτερη ποινή σε σχέση με τους υπόλοιπους 20 κατηγορουμένους στην υπόθεση των υποβρυχίων, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι.
Παράλληλα του είχε απαγορεύσει την έξοδο από τη χώρα και του επέβαλλε εμφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του δύο φορές το μήνα.
Στη σημερινή δίκη ο κ. Εμμανουήλ επικαλέστηκε οικονομική αδυναμία να καταβάλλει τον ποσόν των 2,5 εκ ευρή, ως εγγύηση και πρότεινε στο δικαστήριο την αρχική εγγύηση των 500.000 ευρω, που έχει ήδη καταβάλλει, όπως του είχε επιβάλλει ο ανακριτής Διαφθοράς Γ. Μαλλής, με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα.
Ομως δεν έπεισε τους δικαστές...