Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

Φορο... μπερδέματα για την Γαρμπή

Φορο... μπερδέματα για την γνωστή λαική τραγουδίστρια Καίτη Γαρμπή, που είναι κατηγορούμενη για φοροδιαφυγή ύψους 1 εκ.ευρώ.
Η γνωστή καλλιτέχνης επρόκειτο να δικαστεί χτες στο Γ Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων, για σκέλος της υπόθεσης φοροδιαφυγής, γιά την οποία πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 10 μηνών.
Ωστόσο η δίκη αναβλήθηκε για τις 11 Απριλίου, μέχρι να οριστικοποιηθεί από το Διοικητικό Πρωτοδικείο η διευθέτηση του χρέους της, που έχει διαγραφεί μέχρι ποσού 900.000 ευρώ.
Τον Ιούλιο του 2018 το Διοικητικό Εφετείο της Αθήνας είχε δικαιώσει την τραγουδίστρια στην πολυετή διαμάχη της με τη Εφορία, καθώς της διέγραψε πρόστιμο 900.000 ευρώ.
Η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου εναρμονίστηκε με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε, το 2017, ότι είναι αντισυνταγματική η δυνατότητα του ελληνικού Δημοσίου να ελέγξει περιπτώσεις φοροδιαφυγής πέραν της πενταετίας.
Γιά άλλο τμήμα της ίδιας υπόθεσης πρόκειται να δικαστεί σήμερα Τετάρτη στο Μονομελές Εφετείο Πλημμελημάτων, όπου και εδώ η δίκη αναμένεται να αναβληθεί για τον ίδιο λόγο.