Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022

Ο κορωνοϊός διέκοψε τη δίκη της Βίκυς Σταμάτη και του Ζήγρα, για 27 Μαίου!


Ο κορωνοιός επέστρεψε στα δικαστήρια, αφού όλο και περισσότερες δίκες διακόπτονται, επειδή νοσούν δικαστές, εισαγγελείς ή δικηγόροι.

Μία από τις δίκες, που "χτυπήθηκε" από κορωνοϊό είναι και η υπόθεση, με κατηγορούμενους τη χήρα του Ακη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη και τον εξάδελφο του Νίκο Ζήγρα, για το «χρυσό ασφαλιστήριο» της Ελβετίας.

Η υπόθεση, που εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό, αφορά το «χρυσό ασφαλιστήριο συμβολαίου» της Ελβετίας, ύψους 500.000 ελβετικών φράγκων, το οποίο σύμφωνα με το κατηγορητήριο προέρχεται από τις μίζες που είχε λάβει ο εκλιπών κατά τη θητεία του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Μέσω του συμβολαίου αυτού ο Νίκος Ζήγρας εισέπραττε ετήσια σύνταξη 33.147,60 ελβετικών φράγκων και αντίστοιχα η Βίκυ Σταμάτη 30.167,60 ελβετικά φράγκα, επίσης κάθε έτος.

Η δίκη επρόκειτο να συνεχιστεί χτες, στο Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας, αλλά διακόπηκε γιά τι 27 Μαίου, καθώς ένα μέλος της σύνθεσης προσεβλήθη από κορωνοϊό.

Στο εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ήταν παρών ο Νίκος Ζήγρας, ενώ απουσίαζε η Βίκυ Σταμάτη.

Και οι δύο πρωτοδίκως έχουν καταδικαστεί σε κάθειρξης 6 ετών, ενώ τους έχει επιβληθεί χρηματική εγγύηση 20.000 ευρώ καθώς και ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Η ίδια ποινή είχε επιβληθεί και στον εκλιπόντα πρώην υπουργό, ενώ και στους τρεις το δικαστήριο είχε χορηγήσει αναστολή στην εκτέλεση της ποινής μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.