Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022

Δίκη Τοπαλούδη: "Γεφύρι της Αρτας" χαρακτήρισε τη δίκη ο πατέρας της, μετά την τέταρτη διακοπή για 6 Απριλίου


Νέο κύμα οργής των γονιών της Ελένης Τοπαλούδη, προκάλεσε η νέα, σημερινή, τέταρτη διακοπή της δίκης, γιά τη δολοφονία της, γιά τις 6 Απριλίου, επειδή νοσεί με κορωνοιό δικαστής, μέλος της σύνθεσης του Μικτού Ορκωτού Εφετείο.


Με το... Γεφύρι της Αρτας, παρομοίασε τη δίκη ο πατέρας της Ελένης!



Σφίχτηκε η καρδιά τους και ξέσπασαν στο δικαστήριο, όταν ανακοινώθηκε από την έδρα ότι, η δίκη θα διακοπεί και πάλι, για τέταρτη φορά, επειδή νοσεί με κορωνοιό μέλος της σύνθεσης, κάτι που ενδεχομλενως να είχε αποφευχθεί και η δίκη να γινόταν, εάν υπήρχε αναπληρωματικό μέλος της σύνθεσης, όπως έχει συμβεί κατά το παρελθόν σε μακροχρόνιες και μεγάλες δίκες!


"Γεφύρι της Αρτας" χαρακτήρισε τη διαδικασία ο κ. Γιάννης Τοπαλούδης, μιλώντας στο iEdiseis, όπου εξήγησε πόσο δύσκολο ψυχολογικά, αλλά και πρακτικά είναι για τον ίδιο και τη σύζυγο του, να έρχονται από το Διδυμότειχο στην Αθήνα, με την πεποίθηση ότι, θα καταθέσουν και θα φύγει από πάνω τους το βάρος και η αναμονή και τελικά να επιστρέφουν, για να ξανάρθουν...


Ο πατέρας της Ελένης ζήτησε από το δικαστήριο να οριστούν συνεχόμενοι δικάσιμοι στις 6 Απριλίου, ώστε να ολοκληρωθούν οι καταθέσεις του ίδιου και της συζύγου του, Ρούλας.


Πατέρας Ελένης: Κύριε πρόεδρε να οριστούν συνεχόμενοι δικάσιμοι μετά τις 6 Απριλίου.

Πρόεδρος: Το έχουμε κοιτάξει.

Πατέρας Ελένης: Γονέας του ενός απειλούσε τους μάρτυρες. Παρακαλώ να έχουμε το δέοντα σεβασμό κ. πρόεδρε.



Μητέρα Ελένης Τοπαλούδη: Τι, δηλαδή θα κάνουμε πάλι το ταξιδάκι Διδυμότειχο και πίσω; Κανείς δεν νοιάζεται για μας. Τι να πω.

Μιλώντας στο iEdiseis έξω από τη δικαστική αίθουσα ο πατέρας της Ελένης είπε:


"Aνθρώπινο, να νοσήσει κάποιος, είπε με την αξιοπρέπεια, που τον χαρακτηρίζει ο κ. Γιάννης Τοπαλούδης. Η σημερινή διακοπή δεν μπορεί να συγκριθεί, με την προηγούμενη διακοπή της δίκης. Δεν μπορείς να να ελέγξεις αυτά. Τώρα είναι αργά, να οριστεί αναπληρωματικός δικαστής, γιατί θα πρέπει να ξεκινήσει από την αρχή η δίκη. Αυτό, ίσως θα έπρεπε, να έχει προβλεφθεί".

Και συνέχισε:

"Δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα σήμερα. Eγώ ζήτησα από το δικαστήριο, να οριστούν συνεχόμενες δικάσιμοι στις 6 Απριλίου. Δεν γίνεται με αυτό το παραμύθι πιά. θα πρέπει να κάνουμε κανενα... ευχέλαιο πιά, για να γίνει το δικαστήριο. Τι να πω?".

- Eπιστρέφετε πίσω στο Διδυμότειχο τώρα?

Tοπαλούδης: Να ποιό είναι το πρόβλημα τώρα. Εμείς ήρθαμε τις δύο προηγούμενες φορές με το αυτοκίνητο, γιατί δεν ξέραμε αν θα γίνει, ή θα αναβληθεί θα διακοπεί η δίκη, ή εάν θα συνέβαινε κάτι άλλο. Τώρα ήρθαμε με το αεροπλάνο και ορίστε! Ηρθαμε με την πεποίθηση ότι, θα καταθέσουμε και έχω κλείσει εισιτήρια γιά την Παρασκευή, γιατί λέω μήπως βάλουν καμμιά δικάσιμο ακόμη δικάσιμο μέχρι την Πέμπτη. Ηταν πιό ξεκούραστα, αλλά τώρα πρεπει να ψάξω, για να αλλάξω τα εισιτήρια".

- Τεράστια ταλαιπωρία δηλαδή..

Τοπαλούδης: Δεν είναι η ταλαιπωρία. Αλλά όλο το βραδυ δεν μπορούμε να κοιμηθούμε, ούτε εγω ουτε η Ρούλα, από το άγχος και την υπερένταση. Και ξέρεις προετοιμάζεσαι. Και σήμερα προετοιμαζόμασταν ακόμη περισσότερο. Λέγαμε σήμερα θα καταθέσουμε και τέλος. Τι ναπω. Είναι αυτό το θα καταθέσω και τι θα πω. Το άγχος... Να το ζεις ξανά και ξανά... Πόσο θα αντέξουμε. Και η ώρα και η στιγμή να πλησιάζει και η πίεση να ανεβαίνει στο 20 και η δίκη να διακόπτεται και να ξαναδιακόπτεται. Ερχόμαστε και άντε γεια".

Και συμπλήρωσε:

"Καθόμαστε έξω από τη δικαστική αίθουσα και περιμένουμε, επειδή δεν αντέχουμε να είμαστε μέσα. Η Ρούλα δεν μπορεί να βλέπει να να αντικρίζει τα κακόπαιδα. Και εκνευρίζεται και είναι και πολύ δύσκολα. Και προσπαθώ να την έχω έξω και να είναι με κάποιες φίλες και με καποιες άλλες μανάδες της Ερατούς και της Γαρυφαλιάς. Το μυαλό μας είναι συνέχεια εκεί"...

Παρόντες σήμερα στο δικαστήριο ήταν και οι δύο κατηγορούμενοι, γιά το βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη.
Και ο Ροδίτης και ο Αλβανός, οι οποίοι έχουν καταδικαστεί για την υπόθεση οι οποίοι σε πρώτο βαθμό έχουν καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη και 15 χρόνια ο καθένας.

Πριν από τη διακοπή της δίκης η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη και οι μητέρες της Ερατούς και της Γαρυφαλλιάς, θύματα επίσης στυγερών εγκλημάτων, που βρίσκονταν στο δικαστήριο για να συμπαρασταθούν στους γονεις της 21χρονης φοιτήτριας που δολοφονήθηκε άγρια το 2018, αντέδρασαν στη θέα των κατηγορουμένων.

Μητέρα Ερατούς: Κάτω τα μάτια σας, μην κοιτάτε τη μάνα δολοφόνοι!

Μητέρα Ελένης Τοπαλούδη: Να ψοφήσεις π… γιε! Εσύ είσαι ο Λ…;

Μητέρα Ερατούς: Τουλάχιστον κάτω το βλέμμα σας φονιάδες!

Μητέρα Γαρυφαλλιάς: Να τους βλέπουμε, αντί να σκύβουν το κεφάλι, να γελάνε. Ούτε ένα ίχνος μετάνοιας. Ξέρουν τι θα πει μετάνοια; Να ρωτήσουν εμένα που έχω την κόρη μου στο τάφο. Ντροπή σας και ντροπή και στους γονείς σας που έρχονται εδώ, αλήτες! Αλήτες! Ντροπή σας! Που θέλετε και Εφετεία και δικαιώματα.

Μητέρα Ερατούς: Τα κεφάλια σας χαμηλά, δολοφόνοι. Τι τα φυλάτε τα καλόπαιδα, μην πάθει τίποτα μία τρίχα από τα μαλλιά τους; Να σας φέρουμε και παπά ρε να εξομολογηθήτε, να πάτε στον παράδεισο.

Μητέρα Γαρυφαλλιάς: Εδώ…μας υποχρεώνουν να βλέπουμε τους φονιάδες!

Μητέρα Ερατούς: Χάρη σε αυτούς δεν έχουμε τα παιδιά μας!