Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022

"Πεδίο μάχης" δικηγόρων, για το εάν θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών η δίκη Φιλιππίδη


Σε πεδίο μάχης μεταξύ των συνηγόρων εξελίχτηκε η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, που κατηγορείται γιά ένα βιασμό και μία απόπειρα, με αποτέλεσμα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο να διακόψει, μέχρι να αποφορτιστεί η ατμόσφαιρα.


Η ένταση ξεκίνησε με την έναρξη της διαδικασίας, καθώς δύο από τις γυναίκες, που έχουν καταγγείλει για σεξουαλική κακοποίηση τον γνωστό ηθοποιό, υπέβαλαν αίτημα να εξεταστούν κεκλεισμένων των θυρών.

Οι συνήγοροι του κατηγορούμενου αντέδρασαν, καθώς επιθυμούν τη δημοσιότητα της δίκης, για να ακουστεί και η φωνή του Πέτρου Φιλιππίδη, όπως είπαν.

Το δικαστήριο οδηγήθηκε σε διακοπή, μετά την τοποθέτηση της εκ των δικηγόρων του Πέτρου Φιλιππίδη Κικής Μπακιρτζίδου, που αντιτάχθηκε στο αίτημα για κατάθεση δυο εκ των τριών θυμάτων, κεκλεισμένων των θυρών.

«Εκτείθεστε κύριες μου ποικιλοτρόπως και δε μπορείτε να έρχεστε να ρίχνετε εκ των υστέρων δάκρυα στο ποινικό ακροατήριο» είπε η συνήγορος υπεράσπισης του ηθοποιού, προκαλώντας θύελα αντιδράσεων των θυμάτων και των συνηγόρων τους.

«Δεν σέβεστε τα θύματα! Ντροπή» απάντησε ο Αλεξανδρος Μίντζιας, που εκπροσωπεί τις δύο γυναίκες.

Ακολούθησαν διαξιφισμοί, που οδήγησαν το δικαστήριο σε διακοπή.


Νωρίτερα, ο συνήγορος υπεράσπισης του Πέτρου Φιλιππίδη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος  είχε υποστηρίξει οτι: «Ο κανόνας σε μια ποινική δίκη είναι η δημοσιότητα. Όλη η δικογραφία ήταν καθημερινά στα πρωινάδικα, στις μεσημεριανές εκπομπές. Τα πάντα είχαν διακινηθεί σε φωτοτυπία. Ένας δεν είχε βγάλει το υπόμνημα του κατηγορουμένου, να υπάρχει η θέση του. Κάποιες έδωσαν συνεντεύξεις και το δημοσιοποίησαν από μόνες τους. Τότε δεν είχαν ψυχικό βάρος και άγχος; Υπάρχουν δημοσιεύματα που στο σύνολό τους κακοποιούν τον κατηγορούμενο. Θα ακουστεί και η φωνή του Πέτρου Φιλιππιδη. Οι τρεις καταγγέλλουσες είναι όλη η δικογραφία. Δεν υπάρχει αυτόπτης μάρτυρας. Αν γίνει κεκλεισμένων των θυρών, θα υπάρχει μια άλλη δίκη, κακοποιητική της πραγματικότητας».

Και συμπλήρωσε:
Σήμερα για πρώτη φορά στη δίκη βρίσκεται και ο ίδιος ο κατηγορούμενος, ο οποίος αρνείται τις κατηγορίες, ισχυριζόμενος πως οι καταγγέλλουσες έχουν στόχο την προσωπική τους προβολή δια της συκοφάντησης του ίδιου.

Παρών στο δικαστήριο σήμερα ήταν ο Πέτρος Φιλιππίδης, που οδηγήθηκε με χειροπέδες στο δικαστήριο, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Σκιά του εαυτού του γνωστός ηθοποιός, φανερά αδυνατισμένος, με κουστούμι που έπλεε πάνω του, μεταφέρθηκε στο δικαστήριο από την πόρτα το κυλικείου και όχι από την κύρια είσοδο, όπως οι περισσότεροι κρατούμενοι, για να αποφύγει τις κάμερες και τους δημοσιογράφους.

Περπάτησε και δεν μεταφέρθηκε με αναπηρικό καροτσάκι, όπως είχε υποστηρίξει ο συνήγορος του Μιχάλης Δημητρακόπουλος ότι, θα συμβεί ενδεχομένως, εάν δεν ξεπεραστεί το πρόβλημα υγείας του ηθοποιού, για το οποίο είχε ζητήσει τη διακοπή της δίκης για σήμερα. 

Στο δικαστήριο βρίσκονται από νωρις το πρωί και η σύζυγος του ηθοποιού Ελπίδα Νίνου, με το γιό τους (στη φωτο).