Πέμπτη 12 Μαΐου 2022

Μέχρι τις 31 Μαίου η αποχή των δικηγόρων

Αγριεύει η κόντρα δικηγόρων και κυβέρνησης, γιά το νόμο - έκτρωμα, που πέρασε με το πρόσχημα της οπαδικής βίας και στέλνει στη φυλακή ακόμη και μικροπαραβάτες, κατηγορούμενους για το πλημμέλημα της συμμορίας.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης εμφανίζεται ανυποχώρητο, γιά την απόσυρση της παρ. 6 του άρθρου 187 ΠΚ., όπως ζητάνε οι δικηγόροι, οι οποίοι κλιμακώνουν τις αντιδράσεις τους και συνεχίζουν την αποχή από τις συγκεκριμένες δίκες, μέχρι έως τις 31 Μαΐου.

Η απόφαση των δικηγόρων, γιά συνέχιση της αποχής, κατά της διάταξης, που ψηφίστηκε πρόσφατα, μέσα στον αθλητικό νόμο και αφορά την φυλάκιση χωρίς αναστολή της ποινής, κατηγορουμένων γιά πλημμελήματα, που ενήργησαν ως «συμμορία», έρχεται μετά την συνάντηση των δικηγόρων με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα.

Σε ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας αναφέρεται:

«Η Συντονιστική Επιτροπή, στα πλαίσια της από 2.4.2022 απόφασης της Ολομέλειας ζήτησε την κατάργηση άλλως τροποποίηση της παρ. 6 του άρθρου 187 ΠΚ. Στα πλαίσια αυτά αποφάσισε να εισηγηθεί στα Διοικητικά Συμβούλια των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας τη συνέχιση της στοχευμένης αποχής των μελών τους από ποινικές δίκες πρώτου βαθμού, στις οποίες υπάρχει κατηγορία για παράβαση του άρθρου 187 ΠΚ, πλημμεληματικού ή κακουργηματικού χαρακτήρα, μέχρι και 31.5.2022. Εξαιρούνται παραγραφές και υποθέσεις, όπου συμπληρώνεται το ανώτατο όριο κράτησης».