Σάββατο 28 Μαΐου 2022

Μας έβαλαν τα γυαλιά! (VIDEO και ΦΩΤΟ)



Στη φωτο η διάσημη Τricia Boutte από τη Νέα Ορλεάνη, με τη μπάντα των Jan Inge Malsaeter Sextet, που έκλεψε την παράσταση.


Στο βίντεο ο Τ.C Hawkins από τη Νέα Ορλεάνη, με τους φανταστικούς Reidar Larsen Bluesband

Ευτυχώς, που γίνεται από τους Νορβηγούς το Διεθνές Φεστιβάλ Τζάζ στην ιστορική Καρδαμύλη της Δυτικής Μάνης κι έτσι ανακαινίστηκε και απέκτησε καινούριο δάπεδο το νηπιαγωγείο της!

Ενώ φέτος, με χρήματα από το Φεστιβάλ, θα κτιστούν αξιοπρεπείς δημόσιες τουαλέτες στην πανέμορφη πλατεία της...

Ακόμη σπουδαιότερο ότι, από τα έσοδα του προ κορωνοιού Φεστιβάλ, επισκευάστηκε το λιμάνι της Καρδαμύλης.

Κι όλα αυτά, όχι από τοπικούς παράγοντές, ή με την αξιοποίηση ευρωπαικών κονδυλίων, ή έστω με την αρωγή ντόπιων πολιτικών παραγόντων, ενόψει των επερχόμενων εκλογών.

Ολα αυτά, από τους Νορβηγούς διοργανωτές του Διεθνούς Φεστιβάλ Τζάζ και τους ξένους καλλιτέχνες, που παίρνουν μέρος στις εκδηλώσεις, οι οποίοι έχουν βάλει στόχο, μέρος των χρημάτων, που συγκεντρώνουν από κάθε τους εμφάνιση στα εστιατόρια και τα καφέ της Καρδαμύλης, να τα αξιοποιούν, για να φτιάχνουν, καθε χρόνο κάτι, γιά τον τόπο, που τους φιλοξενεί.

Ετσι, κάθε φορά, που ο Νορβηγός υπεύθυνος της διοργάνωσης Bjarne S. Aaserod, καλωσόριζε το κοινό σε κάθε μία από τις 79 παραστάσεις, πριν να παρουσιάσει τους καλλιτέχνες, εξηγούσε στον κόσμο, γιατί βγαίνει το καπέλο!
Οι περισσότεροι δεν γνώριζαν ότι, η κυρία που έβγαζε το καπέλο της και πήγαινε από τραπέζι σε τραπέζι, υποδεικνύοντας ευγενικά στον κόσμο, να συνεισφέρει ό,τι προαιρείται, το έκανε επειδή είναι κάτι σύνηθες στη Νέα Ορλεάνη, όπου οι καλλιτέχνες, οι οποίοι παίζουν τζαζ στους δρόμους, ελπίζουν στην τσέπη των θεατών, αφού δεν πληρώνονται από κανέναν άλλον!

Οπως είπε πολλές φορές, στη διάρκεια του Φεστιβάλ ο Bjarne S. Aaserod, μέρος των χρημάτων, που συγκεντρώνονται, θα αξιοποιηθούν, για το καλό της Καρδαμύλης.

Η αρχή έγινε προ κορωνοιού νε το λιμάνι, πέρυσι με το Νηπιαγωγείο, φέτος θα δοθεί μέρος των εισπράξεων, για να κατασκευαστούν δημόσιες τουαλέτες στην πλατεία της Καρδαμύλης και του χρόνου η φιλοδοξία είναι, να συγκεντρωθεί το ποσόν, που χρειάζεται για ένα γήπεδο Μπάσκετ!