Πέμπτη 19 Μαΐου 2022

"Καλό ταξίδι σπουδαία Δάφνη Βαγιανού"!


Δεινή νομικός, με παρουσία σε πολλές δίκες της μεταπολίτευσης, που διακρινόταν γιά το ήθος, την ευγένεια και την ευπρέπεια της!

Αυτή ήταν η δικηγόρος Δάφνη Βαγιανού, που έφυγε από τη ζωή, μετά από πολύχρονη μάχη με βαριά νόσο.

Ηταν ιδιαίτερα αγαπητή στο νομικό, αλλά και το δικαστικό κόσμο, γιατί πάνω από όλα ξεχώριζε για την ΑΝΘΡΩΠΙΑ της!

Η Δάφνη Βαγιανού, ήταν συνήγορος υπεράσπισης του Παλαιστίνιου Μοχάμεντ Ρασίντ, την έκδοση του οποίου ζητούσαν οι ΗΠΑ, ενώ στη δίκη της 17 Νοέμβρη ήταν συνήγορος υπεράσπισης της Αγγελικής Σωτηροπούλου. 
Επίσης ήταν συνήγορος της Πόλας Ρούπα και του Νίκου Μαζιώτη στη δίκη του Επαναστατικού Αγώνα, δικηγόρος της Κωνσταντίνας Κούνεβα, ενώ είχε υπερασπιστεί πολλούς κατηγορούμενους, σε δίκες ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πολιτικών ελευθεριών.
Συνυπερασπίστρια στις περισσότερες δίκες, με τον εμβληματικό δικηγόρο Σπύρο Φυτράκη, η Δάφνη Βαγιανού είχε γεννηθεί στην Σάμο και τελείωσε την νομική σχολή Αθηνών, ενώ έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγγλία και έλαβε μέρος στον αντιδικτατορικό αγώνα. 

Η δικηγόρος Αννυ Παπαρούσου έγραψε: “Χάσαμε σήμερα 17/5 την εξαίρετη συνάδελφο Δάφνη Βαγιανού. Ελαβε μέρος σε σπουδαίες πολιτικές δίκες, απο την θέση της υπεράσπισης. Το ηθος της, η αγωνιστικότητά της, η ποιότητα του λόγου της και η βαθιά της ευγένειά, ας μείνουν παρακαταθήκη σε όσους ειχαν την τιμή να την γνωρίσουν. Καλό ταξίδι σπουδαία Δάφνη Βαγιανού”.