Τρίτη 17 Μαΐου 2022

Από διακοπή σε διακοπή η δίκη του πρώην ντράμερ, γιά σεξουαλική κακοποίηση 6χρονης...


Ούτε και σήμερα ξεκίνησε η δίκη του πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ, στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας, που κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση ενός 6χρονου κοριτσιού.

Η δίκη διακόπηκε εκ νέου, γιά τις 17 Ιουνίου, με αποτέλεσμα, να αγανακτήσει ο εισαγγελέα της έδρας, που έκανε λόγο, γιά "εμπαιγμό του δικαστηρίου".

Ο κατηγορούμενος, που έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε κάθειρξη 12 ετών (έχει αναστολή στην εκτέλεση της ποινής του μέχρι την έφεση και είναι ελεύθερος με περιοριστικούς όρους εμφάνισης δυο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα), δεν δικάστηκε ούτε και χτες στο Εφετείο, καθώς ο συνήγορός του ενημέρωσε μέσω συνεργάτη του ότι δεν μπορεί να παραστεί στο ακροατήριο, λόγω άλλης ανειλημμένης επαγγελματικής υποχρέωσης.


Τελικά, ο εισαγγελέας πρότεινε τη διακοπή της δίκης για τις 17 Ιουνίου και το δικαστήριο έκανε δεκτή την πρότασή του.


Στο μεταξύ ο 69χρονος μουσικός, ο οποίος ήταν παρών σήμερα στο δικαστήριο, απολογείται αύριο στην ανακρίτρια, για άλλες 4 υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, που αφορούν την περίοδο 2007-2015, όταν οι παθούσες ήταν, τότε, ηλικίας από 5 έως 13 ετών.

Του αποδίδονται δύο κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος:

α) γενετήσιες πράξεις με ανήλικους που δεν είχαν συμπληρώσει τα 12 έτη και ανήλικους που τα είχαν συμπληρώσει και

β) κατάχρηση ανηλίκων καθώς πρόκειται για κοριτσάκια που οι γονείς τους τού εμπιστεύονταν να τα προσέχει.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι πράξεις φέρονται ότι, τελέστηκαν σε δύο κάμπινγκ του Νομού Ηλείας, όπου παραθέριζε ο κατηγορούμενος, όπως και τα ανήλικα, εις βάρος των οποίων φέρεται να ασέλγησε.

Από το ένα κάμπινγκ, ο ιδιοκτήτης του, που είναι και μάρτυρας κατηγορίας, φέρεται ότι, τον εκδίωξε, όταν αντιλήφθηκε τη συμπεριφορά του.