Τρίτη 24 Μαΐου 2022

Και νέος μάρτυρας επιβεβαίωσε τις καταγγελίες περί βιασμού ανηλίκων, στη δίκη Λιγνάδη


Μαρτυρία σοκ στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, από φίλο του τέταρτου καταγγέλοντα, επιβεβαίωσε τον βιασμό του από το Δημήτρη Λιγνάδη.

« Αυτό, που έγινε μπροστά μου, ήταν βιασμός », τόνισε ο μάρτυρας και αναφέρθηκε με λεπτομέρειες σε όσα έγιναν, όταν η παρέα των νεαρών που βρίσκονταν στο σπίτι του καλλιτέχνη, πήγαν στο υπνοδωμάτιο του Δημ. Λιγνάδη.

Σύμφωνα με όσα είπε ο μάρτυρας, κατηγορούμενος τον μάρτυρα, μπήκε στην κρεβατοκάμαρα και όρμησε πάνω στο φίλο του τον οποίο βίασε, μπροστά στα μάτια του. 
«Βλέπω τον κατηγορούμενο να μπαίνει γρήγορα στο δωμάτιο, γυμνό… και να ορμάει καταπάνω μας. Πιάνει τον Παύλο, κατεβάζει το παντελόνι και εισχωρεί μέσα του. Πάνω μου. Ήρθε πολύ γρήγορα με βία. Έφυγα τρέχοντας, φοβήθηκα, είχα παγώσει, έπαθα σοκ… Δε πίστευα αυτό που είχε συμβεί. Οι άλλοι δεν κατάλαβαν κάτι.

Σκεφτόμουν εάν ήταν φυσιολογικό ή όχι
Πρόεδρος : Τι εννοείτε;

Μάρτυρας : Όλο αυτό που είδα.

Πρόεδρος : Σας φαινόταν φυσιολογικό;

Μάρτυρας : Όχι. Φοβήθηκα. Μπορούσε να μου κάνει κι εμένα κακό. Το έβλεπα να γίνεται. Δε το συζήτησα με κανέναν. Το μόνο που μπόρεσα να παρατηρήσω στη συμπεριφορά του φίλου μου, του Π. ήταν, να έχει αποστροφή, να δείχνει πόνο.

Πρόεδρος : Εσείς τι καταλάβατε;

Μάρτυρας : Ήταν βιασμός. Έγινε πάνω στο σώμα του!

Νωρίτερα, ολοκλήρωσε την κατάθεσή του 25χρονος Ουκρανός, που είναι ο τέταρτος καταγγέλλων,  ο οποίος υποστήριξε ότι,  Δημήτρης  Λιγνάδης τον βίασε όταν ήταν σε ηλικία 17 ετών, δύο φορές, όσο διάστημα ήταν φιλοξενούμενος στο σπίτι του, το 2015.

«Η άσκηση ψυχολογικής πίεσης υπήρχε από τον κατηγορούμενο, ανέκαθεν, ανεξάρτητα από τις πράξεις που υπέστην. Στις πράξεις που περιγράφω υπήρχε και σωματική βία».

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα του συνηγόρου του Δημήτρη Λιγνάδη Αλέξη Κούγια,  να εξεταστεί η δημοσιογράφος της πρωινής εκπομπής του Σαββατοκύριακου του Μέγκα «Χαμογέλα και Πάλι», στην οποία φέρεται ότι, είχε δώσει συνέντευξη ο τρίτος μηνυτής ο οποίος δεν έχει εμφανιστεί στη δίκη και διατάχθηκε η βίαιη προσαγωγή του. 

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 27 Μαΐου.