Δευτέρα 30 Μαΐου 2022

Διεθνές Φεστιβάλ Τζαz: Ραντεβού στην Καρδαμύλη 18 με 28 Μαίου 2023! (ΒΙΝΤΕΟ)



Η καθιερωμένη παρέλαση των καλλιτεχνών του Διεθνούς Τζαζ Φέστιβαλ στην Καρδαμύλη

Οι "Δικογραφίες", εκ... πεποιθήσεως και εκ καταγωγής παρακολούθησαν μέρος των εκδηλώσεων του 8ου Διεθνούς Φεστιβάλ Τζαζ της Καρδαμύλης, που ξεκίνησε στις 19 Μαΐου στην Ιστορική πρωτεύουσα της Δυτικής Μάνης και ολοκληρώνεται σήμερα, με τη μεγάλη παρέλαση στον κεντρικό δρόμο του χωριού, όπου παίρνουν μέρος όλοι οι καλλιτέχνες, που συμμετείχαν στην εκδήλωση.


Η Τricia Boutte από τη Νέα Ορλεάνη, μάγεψε...

Σαράντα μπάντες και εκατοντάδες μουσικοί κυρίως από την Νορβηγία, αλλά και από άλλες χώρες της Βόρειας Ευρώπης, καθώς και από τη Νέα Ορλεάνη, μαζί τους και κάποιοι Ελληνες, γέμισαν με νότες τα καφέ, τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια της Καρδαμύλης, που χόρεψε σε ρυθμούς Τζαζ, Αφρο Τζαζ, Μπλουζ, Σουινγκ, Σμουθ Τζαζ, Rock 'n Roll, ανάκατες με μουσική του Μίκη Θοδωράκη και του Μάνου Χατζηδάκη.



Mε την Τricia

Εβδομήντα εννέα παραστάσεις δόθηκαν συνολικά, με τους μουσικούς να τηρούν ευλαβικά το πρόγραμμα του Φεστιβάλ, με πολλές δράσεις και καλλιτεχνικές εμφανίσεις, που ξεκινούσαν καθημερινά στη 1 το μεσημέρι και τελείωναν πάντα μετά τα μεσάνυχτα.


Ψυχή της διοργάνωσης ο Νορβηγός Bjarne S. Aaserod, που όπως είπε στις "Δικογραφίες" ήταν ένας από τους εμπνευστές της ιδέας του Τζαζ Φέστιβάλ, όταν πρωτογνώρισε την Καρδαμύλη, όταν ήρθε καλοκαίρι, γιά δουλειά στην περιοχή.

Η ιδέα του υλοποιήθηκε το 2012, με τη συμβολή του ντόπιου ιδιοκτήτη ενός από τα πιό γνωστά μπάρ της περιοχής.


M τον T.C Hawkins

Από τότε, κάθε χρόνο - με εξαίρεση τα δύο χρόνια του κορωνοϊού 2020 και 2021 - εκατοντάδες μουσικοί, μόνοι τους ή με τις μπάντες τους, μαζί με τεχνικούς και συνεργεία ήχου, ταξιδεύουν με δικά τους έξοδα, κυρίως από τη Νορβηγία και καταφτάνουν στην Καρδαμύλη, γιά το δεκαήμερο Διεθνές Τζαζ Φέστιβαλ.

\Το επόμενο ραντεβού τους θα είναι στις 18 με 28 Μαίου 2023, όπως κάθε χρόνο στην ΚΑΡΔΑΜΥΛΗ!