Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023

Τετ α τετ Ρούλα - Μάνος στο δικαστήριο


Τετ α τετ στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο θα βρεθούν σήμερα η Ρούλα Πισπιρίγκου και ο Μάνος Δασκαλάκης, ένα χρόνο μετά το θάνατο της 9χρονης κόρης τους Τζωρτζίνας , που "έσβησε" μέσα στο Νοσοκομείο Παίδων, από κεταμίνη, που φέρεται ότι, της χορήγησε η μητέρα της.

Στο εδώλιο από τη θέση της κατηγορούμενης, για την δολοφονία και την απόπειρα δολοφονίας της 9χρονης κόρης της, η Ρούλα Πισπιρίγκου και απέναντι της ο Μάνος Δασκαλάκης, που θα καταθέσει ως πρώτος μάρτυρας κατηγορίας στην δίκη.

Μιά άλλη εικόνα εμφάνιζαν ένα χρόνο πριν, όπου παρουσιάζονταν στα ΜΜΕ ως το ζευγάρι από Πάτρα που έχασε και τα τρία παιδιά του...

Ο Μάνος Δασκαλάκηςέχει προσφύγει για την λύση του γάμου τους, που εκδικάζεται στις 2 Ιουνίου, ενώ στη δίκη παρίσταται με συνηγόρους για την Υποστήριξη της Κατηγορίας διεκδικώντας ικανοποίηση για την ηθική βλάβη και την ψυχική οδύνη που υπέστη από τις πράξεις της μέχρι πρότινος συζύγου του, όπως αυτές αναφέρονται στο εναντίον της κατηγορητήριο.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει συμπληρώσει 10 μήνες προσωρινής κράτησης, για τον θάνατο της Τζωρτζίνας ενώ σε βάρος της εκδόθηκε και δεύτερο ένταλμα προφυλάκισης, για τους θανάτους των μικρότερων παιδιών της, Μαλένας και Ίριδας.


Μάλιστα ο συνήγορος της Αλέξης Κούγιας έχει προσφύγει ζητώντας να αρθεί.

Ο Μάνος Δασκαλάκης ανοίγει σήμερα τον κύκλο των μαρτυρικών καταθέσεων στην δίκη, ζητώντας, όπως έχει πει «Δικαιοσύνη για την Τζωρτζίνα μου». Το κοριτσάκι, που ο ίδιος έχει πει πως «ένιωσα απίστευτη χαρά και συγκίνηση όταν γεννήθηκε» και πως «εκεί , όταν την είδα στην θερμοκοιτίδα, ερωτεύτηκα για πρώτη φορά… και της είπα “εσένα δεν θα σε αφήσω ποτέ μου”».

Η κατάθεση του αναμένεται να προκαλέσει σωρεία ερωτήσεων, ενώ ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου Αλέξης Κούγιας τον έχει χαρακτηρίσει "μάρτυρα άνευ ουσίας", καθώς "δεν ήταν ποτέ παρών στο χρονικό διάστημα που νοσηλευόταν η Τζωρτζίνα".


Το πρώτο παιδί της οικογένειας Δασκαλάκη απεβίωσε στις 29 Ιανουαρίου 2022, έχοντας βιώσει τις απώλειες των δύο μικρότερων αδελφών της. Ο θάνατος της σύμφωνα με την δικογραφία είναι αποτέλεσμα ισχυρής δόσης κεταμίνης που φέρεται να της χορήγησε η μητέρα της μέσα στο Νοσοκομείο «Αγλαϊα Κυριακού» όπου νοσηλευόταν.

Μερικούς μήνες νωρίτερα η Τζωρτζίνα θα βίωνε άλλη μία εγκληματική ενέργεια, καθώς σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στις 11 Απριλίου 2021, ενώ είχε εισαχθεί στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Πάτρας, «χωρίς καμία παθολογική ένδειξη», είχε υποστεί καρδιακή ανακοπή «ως αποτέλεσμα χορήγησης ισχυρής τοξικής ουσίας, πιθανότατα κεταμίνης» σύμφωνα με την δικογραφία.

Το ιατρικό συμβάν αντιμετωπίστηκε με αγωνιώδη προσπάθεια των γιατρών, που απέτρεψαν τότε το μοιραίο. Δεν μπόρεσαν όμως να αποτρέψουν την υποξική-ισχαιμική εγκεφαλοπάθεια που λόγω έλλειψης οξυγόνου στον εγκέφαλο, άφησε την Τζωρτζίνα ολοκληρωτικά ανάπηρη. Όλα όσα έγιναν στο Καραμανδάνειο σύμφωνα με την Δικαιοσύνη, συνιστούν το έγκλημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας για την οποία λογοδοτεί η 34χρονη μητέρα.

Ο πατέρας, ανεβαίνοντας στο βήμα σήμερα αναμένεται πως δεν θα διαφοροποιηθεί, από όσα κατέθεσε τον περασμένο Απρίλιο στην Ανακρίτρια που χειρίστηκε την δικογραφία για την Τζωρτζίνα.

Στο ανακριτικό γραφείο ο Μάνος Δασκαλάκης, που δήλωσε αμέσως μετά την προφυλάκιση της 34χρονης ότι στηρίζει την κατηγορία, (Πολιτική Αγωγή) είχε ερωτηθεί από την δικαστική λειτουργό:

«Σε όλη αυτή την περιπέτεια της υγείας της Τζωρτζίνας, σε συνδυασμό με τους θανάτους και των άλλων 2 παιδιών σας που προηγήθηκαν, υποπτευθήκατε μήπως κάτι δεν πάει καλά;».

Ο κ. Δασκαλάκης είχε απαντήσει, πως μέχρι να ανακινηθεί το θέμα του θανάτου της Τζωρτζίνας, δεν είχε περάσει από το μυαλό του ότι θα μπορούσε η μητέρα να βλάψει τα παιδιά του. Όπως είχε πει:

«Καθ’ όλη τη διάρκεια που συμβιώναμε με τη κατηγορουμένη, όπως και μετά κατά τη διάρκεια των προβλημάτων υγείας της Τζωρτζίνας και των άλλων παιδιών μας, δεν υποπτευόμουν κάτι διότι η συμπεριφορά της ήταν όπως έπρεπε να είναι, δηλαδή μιας μητέρας που αγαπάει τα παιδιά της και τα φροντίζει και είναι υπερπροστατευτική. Μάλιστα οποιονδήποτε και αν ρωτήσετε από τους συγγενείς και φίλους μας θα σας πουν τα ίδια. Έτσι ουδέποτε μου πέρασε από το μυαλό ότι θα μπορούσε να βλάψει τα παιδιά μου».

Στη συνέχεια ωστόσο μετακινήθηκε από την αρχική του κατάθεση, αναφέροντας:


«Όταν άρχισε να ανακινείται το θέμα του θανάτου της Τζωρτζίνας, διαπίστωσα ότι είχε μια ανησυχία και βρισκόταν συνεχώς στα τηλεοπτικά μέσα εκθέτοντας τις δικές τις απόψεις και έχοντας συνεχώς στο νου της εάν θα πουν κάτι σχετικά με το θάνατο της Τζωρτζίνας η εάν έχουν ανακαλύψει κάτι. Ο τρόπος αυτός δε μου άρεσε και μάλιστα της έλεγα για ποιο λόγο έχει απορροφηθεί τόσο πολύ και είναι συνεχώς εκτεθειμένη σε τηλεοπτικές εκπομπές μιλώντας για τα αίτια του θανάτου του παιδιού μας».

Ο Μάνος Δασκαλάκης είχε εξηγήσει και γιατί είχε εμφανιστεί δημόσια στο πλευρό της γυναίκας που σήμερα κάθεται στο εδώλιο: «Εκείνη τη περίοδο εγώ τη στήριξα αρχικά, δίνοντας μια κοινή τηλεοπτική συνέντευξη. Αυτό έγινε γιατί πραγματικά την πίστευα και δεν είχα λόγο να την αμφισβητώ και γιατί και οι δύο τότε λέγαμε και πιστεύαμε ότι τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων θα ήταν καθαρά όποτε και δεν υπήρχε λόγος να ανησυχούμε. Η κατηγορούμενη όμως δε σταμάτησε σε αυτή τη τηλεοπτική συνέντευξη αλλά συνέχισε να συνομιλεί με κάθε τρόπο σε κάθε τηλεοπτικό μέσο και σε κάθε δημοσιογράφο.

Μάλιστα επειδή καλούσαν και εμένα συνεχώς τους έλεγα ότι δεν έχω να πω κάτι επιπλέον από αυτά που είπα στη κοινή τηλεοπτική συνέντευξη που δώσαμε και ότι η στάση μου είναι η ίδια. Κράτησα αυτή τη στάση γιατί θεώρησα ότι το σωστό ήταν να στηρίξω τη κατηγορουμένη και να είμαι δίπλα της. Αυτό έγινε μέχρι τη στιγμή που συνελήφθη. Συγκεκριμένα, λίγη ώρα πριν συλληφθεί επικοινώνησε μαζί μου τηλεφωνικά και μου είπε ότι άκουσε από δημοσιογράφο (αναφέρει το όνομα) να λέει ότι στο αίμα της Τζωρτζίνας βρέθηκε η ουσία κεταμίνη και με ρωτούσε τι είναι αυτό. Μετά ενημερώθηκα από την αδελφή της ότι ήρθαν από την αστυνομία και της είπαν να τους ακολουθήσει στη ΓΑΔΑ για να δώσει κατάθεση.

Τα υπόλοιπα είναι γνωστά καθόσον συνελήφθη. Επικοινώνησα μαζί της μετά τη σύλληψή της μόνο δύο φορές, ενώ βρισκόταν στη ΓΑΔΑ και προσπάθησα να την καθησυχάσω μέχρι και εγώ να μάθω τι ακριβώς συμβαίνει. Από εκεί και πέρα δεν επικοινώνησα ξανά μαζί της γιατί ήδη άκουγα ότι βρέθηκε μεγάλη ποσότητα της ουσίας κεταμίνη στο αίμα της Τζωρτζίνας και πλέον το έχω επιβεβαιώσει αφού έλαβα αντίγραφα της δικογραφίας και είδα με τα μάτια μου την τοξικολογική εξέταση, η οποία δεν επιδέχεται αμφισβήτηση».

Ρωτήθηκε επίσης αν θα μπορούσε η κ. Πισπιρίγκου να βρει την ουσία κεταμίνη με κάποιο τρόπο και είχε απαντήσει ότι:
«Δεν θεωρώ ότι θα ήταν κάτι εύκολο για εκείνη να βρει, γιατί δεν υπάρχει στο άμεσο οικογενειακό περιβάλλον κάποιος που να γνωρίζει από τέτοιου είδους ουσίες. Τίποτε άλλο δεν έχω να προσθέσω».

Ο μάρτυρας είχε υποστηρίξει επίσης ότι, πριν από τον πρώτο θάνατο, που βίωσε η οικογένεια, αυτόν της Μαλένας το 2019, ο γάμος του δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα. Όλα πήγαιναν καλά: «Με τη κ. Πισπιρίγκου γνωριστήκαμε σε αγώνα ποδοσφαίρου, στο γήπεδο της Πάτρας το έτος 2013. Δημιουργήσαμε σχέση και αργότερα το ίδιο έτος ήρθε στη ζωή μας η Τζωρτζίνα. Επίσης το ίδιο έτος, στις 20-09-2013, παντρευτήκαμε με πολιτικό γάμο.

Το έτος 2015 ήρθε στη ζωή μας το 2ο παιδί μας η Μαλένα. Μέχρι το έτος 2019 που απεβίωσε η μικρή μας Μαλένα, της οποίας η αιτία θανάτου ήταν η ηπατική ανεπάρκεια, ήμασταν μια χαρά σαν οικογένεια. Ήταν όλα ιδανικά μεταξύ μας.. Από το έτος 2019 και μετά και λόγω του θανάτου της μικρής μας Μαλένας άρχισαν τα μικροπροβλήματα στη σχέση μας χωρίς αυτό όμως να έχει αντίκτυπο στα παιδιά μας» είχε πει.