Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023

Πότε και πώς μπορεί να παρέμβει ο Βουρλιώτης για τη μεζονέτα στου Παπάγου


Λόγοι Δικονομίας "δένουν" τα χέρια του Προέδρου της Αρχής Ξεπλύματος ε.τ. Αντεισαγγελέα ΑΠ Χαράλαμπου Βουρλιώτη, στην υπόθεση του σπιτιού του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου, που σύμφωνα με την έκθεση της ΕΥΠ, την οποία αποκάλυψε το Documento φέρεται να ήταν στόχος παρακολούθησης, για μια μεζονέτα, που φέρεται να αγοράστηκε και με "μαύρο χρήμα".



Σύμφωνα με πληροφορίες, το κακούργημα του ξεπλύματος "μαύρου χρήματος", για το οποίο θα μπορούσε να παρέμβει και να διατάξει έρευνα ο κ. Βουρλιώτης, σύμφωνα με το νόμο θεωρείται "παρακολουθηματικό" ή συνοδευτικό αδίκημα, δηλαδή χρειάζεται ένα κύριο αδίκημα, από το οποίο να προκύπτουν τα "μαύρα χρήματα", όπως για παράδειγμα δωροδοκία.

Ομως ο δικονομικά, αρμοδιότητα για υποθέσεις στρατιωτικών έχει μόνον η Στρατιωτική Δικαιοσύνη και εν προκειμενω ο στρατιωτικός Εισαγγελέας, ο οποίος θα μπορούσε να διενεργήσει έρευνα, με βάση τα δημοσιεύματα.

Εάν στη συνέχεια προέκυπτε ενδεχομένως ποινική εμπλοκή του Στρατηγού, τότε θα μπορούσε να διαβιβαστεί η υπόθεση στον κ. Βουρλιώτη.