Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023

Την κατάθεση Παντσέρι περιμένει ο Βουρλιώτης


Την κατάθεση του πρώην ευρωβουλευτή Πιέρ Αντόνιο Παντσέρι έχει ζητήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρόεδρος της Αρχής Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος Χαράλαμπος Βουρλιώτης από τον Βέλγο Εισαγγελέα Μισελ Κλεζ, μέσω της αντίστοιχης ομόλογης Αρχής του Βελγίου.

Ο κ. Βουρλιώτης έχει ζητήσει από τους Βέλγους εισαγγελείς, να του αποστείλουν όλα τα στοιχεία της δικογραφίας γιά το Qatar Gate, από τα οποία προκύπτει, ενδεχομένως οποιαδήποτε ελληνική συμμετοχή, που αφορά είτε την προσωρινά κρατούμενη πρώην Αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, είτε άλλο πρόσωπο.

Μετά την κατάθεση, που έδωσε προ ημερών ο πρώην ευρωβουλευτής Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, ο οποίος θεωρείται ο εγκέφαλος του σκανδάλου Qatargate, ο κ. Βουρλιώτης αναμένει τα στοιχεία της δικογραφίας, μεταξύ των οποίων και την κατάθεση Παντσέρι, προκειμένου να συμπεριληφθεί στη δικογραφία, που έχει ήδη ανοίξει η Αρχή για την ίδια υπόθεση.
Ο κ. Βουρλιώτης έχει δεσμεύσει όλα τα περιουσιακά στοιχεία της πρώην Αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου και μελών της οικογένειας της, μεταξύ των οποίων και το «χρυσό» οικόπεδο 7 στρεμμάτων στην Πάρο, όπως επίσης και λογαριασμούς των ΜΗΚΥΟ, που διαθέτει η αδελφή της Εύας Καιλή, Μανταλένα, καθώς διενεργεί τη δική του έρευνα στην Ελλάδα, για τα αδικήματα της δωροδοκίας και ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Μάλιστα, ο Πρόεδρος της Αρχής διαβίβασε στον Βέλγο Εισαγγελέα τον φάκελο με τα στοιχεία της δικής του έρευνας, για τα περιουσιακά στοιχεία της οικογένειας Καϊλή.