Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023

Παπαγγελόπουλος: "Πως έστησαν σκευωρία σε βάρος μου"!


Για τη σκευωρία, που στήθηκε εναντίον του μίλησε και σήμερα, ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, δεύτερη μέρα της απολογίας του στο Ειδικό Δικαστήριο, στο οποίο δικάζεται μαζί με την πρώην Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Ο πρώην υπουργός υποστήριξε αναφερόμενος στους δύο από τους τρεις εισαγγελείς, που κατέθεσαν εναντίον του και για τους οποίους έχει μιλήσει μέχρι τώρα, τον ε.τ Αντεισαγγελέα ΑΠ Παναγιώτη Αθανασίου και την Εισαγγελέα Εφετών Ελένη Ράικου ότι, έβγαλαν εναντίον του εκδικητικότητα και πως "επιστρατεύτηκαν γιά να πλήξουν τον ίδιο ως υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, εξασφαλίζοντας ασυλία, για δικές τους παράνομες πράξεις".

"Αυτό, που με έχει εξουθενώσει είναι το μέγεθος των ψευδών και η αχαριστία αυτών των ανθρώπων", είπε.

Μάλιστα στην κορύφωση του λόγου του, τόνισε:

Πρόεδρος (Βασιλική Ηλιοπούλου): Aπό εκδικητικότητα εκτιμάται ότι, έκανε όλα όσα έχουν ειπωθεί?

Παπαγγελόπουλος: Και με ανταλλάγματα. Εάν κερδίσει τις εκλογές η ΝΔ, να δούμε τι θέση θα πάρει ο κ. Αθανασίου!

Ενώ, για την Εισαγγελέα Εφετών Ελένη Ράικου, την οποία χαρακτήρισε "παμπόνηρη" συμπλήρωσε:

"H Ράικου έχει διαπράξει περισσότερα εγκλήματα από τον Αθανασίου και γι΄αυτό ζήτησε ασυλία.
Η κ. Ράικου εγκλωβίστηκε επειδή ήθελε να ευνοήσει το Σαμαρά. Εγω τους γνώρισα"!

Στην αρχή της σημερινής διαδικασίας ο κ. Παπαγγελόπουλος αναφερόμενος στο θέμα, που ανέκυψε χτες με τον περιορισμό στο χρόνο του δικαστηρίου, λόγω των επερχόμενων εκλογών, είπε:

"Θα κάνω τα πάντα κι εγω και οι συνήγοροι μου, για να τελειώσει το δικαστήριο εγκαίρως και όταν πρέπει".

Πρόεδρος: Να το δούμε, γιατί χτες ακούστηκε κάτι πολύ προσβλητικό για το δικαστήριο. Ειπώθηκε ποιοί σας πιέζουν?

Συνήγορος Παπαγγελόπουλου Ιπποκράτης Μυλωνάς: Είπατε ότι, πιέζεστε. Από ποιόν πιέζεστε?

Πρόεδρος (Βασιλική Ηλιοπούλου): Από το χρόνο, Ακούστηκε ότι, μπορεί να έχουμε εκλογές ακόμη και 2 Απριλίου. Είναι πολύ προσβλητικό το "ποιοί σας πιέζουν?".

Mυλωνάς: Δεν είχα διάθεση να προσβάλω το δικαστηριο...

Παπαγγελόπουλος: Eγώ αντιλήφθηκα αμέσως, ως πρώην εισαγγελέας, τι σημαίνει πιέζει ο χρόνος. Ξέρω ότι αποχωρούν κάποια μέλη τον Ιούλιο.

Στην αρχή της σημερινής του απολογίας ο πρώην Υπουργός ανασκεύασε σημεία της χτεσινής κατάθεσης του, για τον Παναγιώτη Αθανασίου:

"Δεν ήθελα να πω ότι, ο Αθανασίου ήταν διαταραγμένος ψυχολογικά. Η μανία του να με εκδικηθεί ήταν τέτοια, επειδή θεώρησε ότι, έπρεπε να μεριμνήσω για την ανανέωση της θητείας του. Αλλά πήρε και ανταλλάγματα, την ασυλία, για τις παράνομες πραξεις, που διάπιστώθηκε ότι, είχε κάνει. Μην ξεχνάτε ότι, η Τουλουπάκη δικάζεται, επειδή κράτησε λίγες μέρες στο γραφείο τη δικογραφία Κουρουμπλή και ο κ. Αθανασίου κράτησε μία δικογραφία για 4 χρόνια, με 4 υπουργούς της ΝΔ. Δεν υπήρχε περίπτωση όμως να ανανεωθεί η θητεία του, ακόμη και ο θεός να το έλεγε. Ετσι επιστρατεύτηκε και η κ. Ράικου από τους πολιτικούς μου διώκτες, γιά να εμφανίσουν το σκάνδαλο της Novartis ως σκευωρία δική μου. Αλλά ο ΑΠ αποφάνθηκε ότι δεν ήταν σκευωρία. Γιατί διαφορετικά θα έπρεπε να είχα συνεργάτη μου, στη συμμορία μου ως συνεργάτη και το FBI".

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην υπόθεση του ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού Skai Γιάννη Αλαφούζου:

"Στην κ. Αλεβιζοπούλου είχε πει ο Αθανασίου ότι, η παρέμβαση Παπαγγελόπουλου γινόταν με έμμεσο τρόπο, μέσω Κουρτάκη Παραπολιτικών. Εχει ξεχάσει ότι, στην προκαταρκτική της Βουλής έχει πει ότι, όπως στην περίπτωση Βγενόπουλου τον πίεζα ότι, θα βγω στα κανάλια. Ενα ψεμμα ακόμη. Ο κ. Αθανασίου σε όλες τις καταθέσεις είπε ότι, αναγκάστηκε να υπογράψει δέσμευση των λογαριασμών για Αλαφούζο. Είπε ότι ήταν Δεκαπενταύγουστος έλλειπε διακοπές. Ο Δραγάτσης έπραξε το καθήκον του, δεν έβρισκε τον Μπρυ που είχε εξαφανιστεί. Ο Δραγάτσης παίρνει πρωτοβουλία και πάει στην Αταλάντη και του λέει προιστάμενε πρέπει να γίνει δέσμευση.

Πρόεδρος: Μπορεί να είχε εξαφανιστεί ο Μπρυς?

Παπαγγελόπουλος: Δεν ξέρω. Τι είναι ο κ. Δραγάτσης όργανό μου κι αυτός? Τελικά όποιος δεν παρεκκλίνει από το νόμο είναι συμμορίτης μου? Eγώ τα ανέφερα για να δείξω το σχεδιασμό.

Πρόεδρος: Απορεί κανείς γιατί αναφέρει συνέχεια το περιστατικό?

Παπαγγελόπουλος: Θα δειτε τι αιτιολογία επικαλείται. Είπε ότι, αναγκάστηκε να κάνει δέσμευση των λογαριασμών. Η λέξη αναγκάστηκε στο στόμα ενός εισαγγελέα σημαίνει πιέστηκε. Οταν εκτελείς το καθήκον σου δεν αναγκάζεσαι. Ο κ. Αθανασίου συνδέει τις αδειοδοτήσεις με μένα, που δεν είμαι Παναθηναικός, Δηλαδή για να ωφεληθεί ο Μαρινάκης? Ειδατε καμμια ευνοική μεταχείριση για μένα από κάποιο μέσον του? Τα πιό τρελά πράγματα διαβαζα για μένα. Πως γλύτωσα την τρέλα δεν ξέρω".

Και συμπλήρωσε:

"Από μένα περιμένανε να πω ότι, ο Αθανασίου πάει στο γήπεδο και είναι Παναθηναικός? Τόσοι υπουργοί πήγαιναν και τον έβλεπαν. Είναι γνωστό για πολλούς εισαγγελείς τι ομάδα είναι. Εδώ ξέρουνε για μένα ότι, είμαι Πανιώνιος. Εγω πάντα με τους μικρούς είμαι...
Είμαι κατηγορούμενος με εκτιμήσεις και θεωρίες, που αλληλοαναιρούνται. Προσπαθω να σας πεισω για τα οφθαλμοφανή ψεύδη, που αντιτίθενται με τη λογική.

Και συνέχισε αναφερόμενος στον επιχειρηματία Γιάννη Καλογρίτσα:

"Kαι εάν ακόμη ο ΣΥΡΙΖΑ ενδιαφερόταν για τον Kαλογρίτσα, άλλη μία απόδειξη της αθωώτητας μου, γιατί τότε ο Παπαγγελόπουλος δεν του είπε να βοηθήσει τον Καλογρίτσα, που ειχε τεράστια χρέη? Δεν θα τον ευνοούσε τον Καλογρίτσα η καθυστέρηση, αντί να βγει δέσμευση.

Πρόεδρος: Πως επέλεξε να πει τόσα ψέμματα σε τόσα θέματα ο κ. Αθανασίου?

Παπαγγελόπουλος: Του τα υπέδειξαν

Πρόεδρος: Kαι γιατί αυτά?'

Παπαγγελόπουλος: Γιατί ευνοούσε το αφήγημα του..

Πρόεδρος: Γιατί είπε για τον Παπαχρήστου?

Παπαγγελόπουλος: Eπειδή είναι σφοδρός πολέμιος του ΣΥΡΙΖΑ, παρά το ότι είναι φιλος δικός μου. Θεώρησε ότι, αφού ο Παπαχρήστου είναι πολέμιος του ΣΥΡΙΖΑ, βάλε και τον Παπαχρήστου μέσα. Ο Παπαχρήστου παρά το ότι έχει καταντήσει πολιτικός μου αντίπαλος τα κείμενα του είναι ευφυέστατα και έχει δολοφονικό χιούμορ.

Πρόεδρος: Γιατί ένας εισαγγελέας, να πει τόσα ψέμματα?

Παπαγγελόπουλος: Για να εξασφαλίσει ασυλία.

Πρόεδρος: Ποιά ασυλία?

Παπαγγελόπουλος: Για κατάχρηση εξουσίας, για τους 4 υπουργούς της ΝΔ, που δεν έστειλε στη Βουλή.

Πρόεδρος: Μα δεν είχε παραγραφεί η υπόθεση τόσα χρόνια?

Παπαγγελόπουλος: Tο 2014 του τα έστειλε η Ράικου. Και μία άλλη συμπτωση. Αφού δεν ήταν αρμοδιότητας της Ράικου, δεν αναρωτιέται γιατί του στα στέλνει και τα κρατάει 4 χρόνια στο γραφείο του και παρ΄όλα αυτα δεν διώκεται? Eφτασε στο σημείο ν κάνει μήνυση στην κ. Σπίνου της γραμματέα του, ενω δεν ήταν αρμοδιότητα της ότι, του τα έκρυψε. Αλλά η κ. Σπίνου απαλλάχτηκε.

Και συμπλήρωσε: Ποιός είναι αυτός ο εισαγγελέας, που έρχεται και κατηγορεί τον Παπαγγελόπουλο, που τα χέρια του στάζουν αίμα απο τις πολλές δικογραφίες, που έχει χειριστεί.

Πρόεδρος: Aπό εκδικητικότητα εκτιμάται ότι, έκανε όλα όσα έχουν ειπωθεί?

Παπαγγελόπουλος: Και με ανταλλάγματα. Εάν κερδίσει τις εκλογές η ΝΔ, να δούμε τι θέση θα πάρει ο κ. Αθανασίου!

Και συμπλήρωσε o κ. Παπαγγελόπουλος:

"Εστραφη εναντιον ακόμη και κατά του κ. Ασπρογέρακα και της κ. Γκανέ και τους κατηγορησε ότι, ήθελα να τον διώξω από τη θέση του, για να βάλω στην Οικονομική Εισαγγελία την κ. Γκανέ, επειδή είμασταν φίλοι με το ζέυγος Ασπρογέρακα - Γκανέ".

Ενω στη συνεχεια είπε:

"Υπαινίχτηκε σχέσεις μου με την κ. Τουλουπάκη o Aθανασίου. Κι έφτασε στο σημέιο να πει ότι, της πλήρωσα τα έξοδα όταν έκανε επέμβαση. Η κ. Τουλουπάκη έχει μεγάλη οικονομική επιφάνεια και ο αδελφός της είναι γιατρός στο Υγεία.

Γιά την κ. Ράικου είπε:

Με την κ. Ράικου είμασταν στο ίδιο γραφείο από το 2000. Αποκτήσαμε σχέσεις. Είχαμε εξόδους. Αν το αρνείτο, θα της περιέγραφα το εσωτερικό του σπιτιού της και τα φαγιά που φάγαμε.
Μου ζήτησε να τη βάλω στην Ποινική Δίωξη, με το θάρρος της γνωριμιας. Ηρθε και μου το ζήτησε. Προσπαθησε να το υποβαθμίσει. Ζήτησε και την έβαλα. Της είπα είσαι πολύ νέα, περίμενε λίγο. Θύμωσε, μου έκανε σκηνές... Τέλος πάντων. Μιά άλλη εισαγγελέας αρρώστησε και εγω, όπως πάντα προστατευτικός, της είπα μείνε σπίτι σου και έβαλα την κ. Ράικου. Ρωτείστε πόσο νευραλγικό πόστο είναι. Είναι τίτλος τιμής. Σοβαρότατες υποθέσεις.

Πρόεδρος: Ρωτήθηκε η κ. Ράικου και απάντησε, πού να μου κάνει παρεμβάσεις, στα... αυτοφωράκια?

Nαι, αλλά αυτοφωράκι ήταν και ο Φιλήστωρ Δεστεμπασίδης. Αυτοφωράκι ήταν και η σύλληψη Τατσόπουλου. Οποιος προιστάμενος ήθελε να παίξει πολιτικά, στην ποινική δίωξη θα έκανε παρεμβάσεις.

Εαν κάναμε παρεμβάσεις ως ΣΥΡΙΖΑ θα δοκιμάζαμε τότε. Η θητεία τους και της κ. Ράικου και του Αθανασίου ανανεώθηκε επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ...

Ενώ συμπλήρωσε:

"Οταν την έβριζα που με πήγε σto Oριενταλ, μου είπε "του Κατηχητικού είσαι?". Στο Υπουργείο μου ερχόταν συνέχεια. Οταν έγινε υπουργός ο Κοντονής, εμένα με εγκατέλειψε και πηγαινε σε αυτόν. Είχανα αναπτύξει στενές σχέσεις, λόγω της Novartis, που ο Κοντονής τη θεωρουσε ως την πολιτική του καταξίωση. Εγω είχα άλλη άποψη και το είχα πει και στον Τσιπρα. Οι έρευνες που γίνονται γι ' αυτές τις υποθέσεις, γινονται για οικονομικούς λόγους. Οι αμερικανοί θέλουν μεγαλύτερο μερίδιο στην παγκόσμια αγορά. Απόδειξη ότι, δεν έδωσαν στη Novartis ονόματα πολιτικών, όπως δεν έδωσαν και στη siemens. Οι αλλοδαποί διαφθορεις μας δεν δίνουν τα ονόματα των ανθρώπων, με τους οποίους κάνουν τη δουλειά. Δεν θέλουν πολιτικούς διεφθαρμενους στη φυλακη, γιατί όταν έρθει η ώρα τους θέλουν ευάλωτους.

Η απολογία είναι σε εξέλιξη.