Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023

Με καθυστέρηση ξεκίνησε η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου

Με σχεδόν τρίωρη καθυστέρηση ξεκίνησε πριν από λίγο η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, που κατηγορείται ότι, χορήγησε μεγάλη δόση της φαρμακευτικής ουσίας κεταμίνη στην 9χρονη κόρη της Τζωρτζίνα, με αποτέλεσμα να πεθάνει, ακριβώς πριν από ένα χρόνο στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Πάτρας.

Κατηγορείται επίσης ότι, είχε αποπειραθεί να σκοτώσει το παιδί και ένα χρόνο νωρίτερα.

Η δίκη ξεκίνησε με καθυστέρηση, λόγω της δίωρης στάσης εργασίας, που πραγματοποιούν οι δικαστικοί υπάλληλοι, μεταξύ των οποίων και η γραμματέας της δίκης Πισπιρίγκου.

Πρώτος μάρτυρας θα καταθέσει ο πατέρας των τριών παιδιών και εν διαστάσει σύζυγος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Μάνος Δασκαλάκης, ο οποίος έφτασε στο δικαστήριο νωρίτερα, χωρίς να κάνει δηλώσεις.

Το ίδιο σιωπηλές παρέμεινα  η μητέρα και η αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, που βρίσκονται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Η δίκη γίνεται πατείς με πατώ σε, καθώς η δικαστική αίθουσα είναι ασφυκτικά μικρή, για να χωρέσει συνηγόρους, δημοσιογράφους και κοινό.

Η δίκη είχε διακοπεί την περασμένη βδομάδα, λόγω της απολογίας της 34χρονης  στην 35η τακτική ανακρίτρια για τις εγκληματικές, καθως κατηγορείται για εγκληματικές ενέργειες που της καταλογίζονται σε βάρος και των άλλων δύο κοριτσιών της οικογένειας, Ίριδας και Μαλένας.

Μετά την μαραθώνια απολογία της με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενη, κατηγορούμενη ότι, δολοφόνησε και τα άλλα δύο παιδιά της.