Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023

Αθώα δήλωσε η Ρούλα Πισπιρίγκου


Την αθωώτητα της δήλωσε η Ρούλα Πισπιρίγκου, που κάθισε στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου μαυροφορεμένη, κρατώντας τη φωτογραφία της Τζωρτζίνας.

Ο συνήγορος της Αλέξης Κούγιας, που πήρε το λόγο δήλωσε ότι, "δεν έχει βρεθεί στην κατοχή της κατηγορουμένης κεταμίνη ούτε η πορεία της και πως κατέληξε στο παιδί", ενώ ζήτησε διακοπή της δίκης, για να κληθούν νέοι μάρτυρες από το Δικαστήριο.

To δικαστήριο επιφυλάχθηκε και κάλεσε στο βήμα του μάρτυρα τον Μάνο Δασκαλάκη.

Στη δικαστική αίθουσα ήταν παρούσες η μητέρα, η αδελφή και ο πατριός της Ρούλας Πισπιρίγκου για να παρακολουθήσουν την κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη, ωστόσο η Πρόεδρος ζήτησε να αποχωρήσουν καθώς είναι και αυτοί μάρτυρες και όπως ορίζει η Δικονομία δεν μπορούν να βρίσκονται εντός της αίθουσας.

«Η κατηγορία στη σημερινή της μορφή αποδίδει στην κατηγορουμένη τη χορήγηση κεταμίνης δύο φορές, μία στις 11/4/2021 στο Καραμανδάνειο όπου υπέστη ανακοπή και τη δεύτερη στο νοσοκομείο Παίδων στις 29/1/2022 όπου και κατέληξε. Δεν έχει βρεθεί στην κατοχή της κατηγορουμένης κεταμίνη ούτε η πορεία της και πως κατέληξε στο παιδί» τόνισε ο κ. Κούγιας, ενώ συμπλήρωσε ότι, για την απόπειρα στο Καραμανδάνειο δεν υπάρχουν τοξικολογικές εξετάσεις προηγούμενων ημερών ή μετά, που να αποδεικνύουν τη χορήγηση της κεταμίνης.

«Η αίτια για την ανακοπή παραμένει ποινικώς απροσδιόριστη» τόνισε ο κ. Κούγιας, ενώ αναφερόμενος στην ιατροδικαστή Χαρά Σπηλιωπούλου είπε ότι, "αυτοπροτάθηκε να διοριστεί στην ανάκριση της Τζωρτζίνας και στη συνέχεια Μαλένας-Ίριδας και κατευθύνει τις καταθέσεις όλων των μαρτύρων".

Συνεχίζοντας την ανάπτυξη των ισχυρισμών του ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου υποστήριξε ότι, η υπόθεση έχει δομηθεί με σωρεία αβάσιμων επιστημονικά στοιχείων, εικασιών και σεναρίων και τόνισε ότι “για πρώτη φόρα στα παγκόσμια χρονικά πρώτα βρέθηκε ο ένοχος και στην συνέχεια ήρθαν οι παθολογοανατόμοι για να στοιχειοθετήσουν την κατηγορία “

Επίσης χαρακτήρισε “εφεύρημα” την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας που αποδίδεται στην Ρούλα Πισπιριγκου, ενώ χαρακτήρισε "σενάριο" το κατηγορητήριο λέγοντας:

"Η κεταμινη, που υποτίθεται χορήγησε η κ. κατηγορούμενη, χωρίς να έχει εντοπιστεί πως έφθασε στα χέρια της, ήταν εκεί. Στο Νοσοκομείο μέσα στο βαλιτσακι των γιατρών. Αλλά η κ. Πισπιριγκου την έψαξε την βρήκε κάπως που δεν ξέρουμε και την έδωσε. Εδώ έχουμε σενάριο.”

Σε άλλο σημείο των ισχυρισμών του καταφέρθηκε εναντίον της Εισαγγελίας λέγοντας ότι, αντί να αναζητήσει την πιθανότητα ευθυνών του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού , μέσα στο οποίο πέθανε η Τζωρτζίνα το 2022 αλλά και η Μαλένα το 2019, θεώρησε πιο πιθανό να έχει σκοτώσει η μάνα μέσα στο Νοσοκομείο το παιδί της..

Ο κ. Κούγιας υποστήριξε ότι, "είναι εν δυνάμει ελεγχόμενο το προσωπικό του Παίδων, που δήλωσε παρανόμως ότι, ουδέποτε δόθηκε ουσία στο παιδί βασιζόμενο σε μία κακή πρακτική που επιτρέπει να μην αναγράφονται τα φάρμακα που χορηγούνται κατά την καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση" .

H δίκη είναι σε εξέλιξη.