Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023

Από την αρχή η δίκη για το θάνατο της 4χρονης Μελίνας στην Κρήτη


Θα ξαναγίνει η δίκη, για το θάνατο της 4χρονης Μελίνας από τη Νεάπολη Κρήτης, που "έφυγε" το πρωί της Κυριακής 27 Δεκεμβρίου του 2015, στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, αφού υποβλήθηκε σε εγχείρηση για κρεατάκια.

Η υπόθεση επιστρέφει στο δικαστήριο, μετά από παρέμβαση του Εισαγγελέα ΑΠ Ισίδωρου Ντογιάκου κι ενώ όλα έδειχναν ότι η υπόθεση έχει κλείσει δικαστικά.

Συγκεκριμένα, ενώ η υπόθεση για τον θάνατο της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη, επρόκειτο να εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό, τον περασμένο Νοέμβριο, έγινε δεκτή για αοριστία, η ένσταση της υπεράσπισης κατά της εφέσεως, που είχε κάνει ο Εισαγγελέας, βάσει της οποίας είχε παραπεμφθεί ξανά την υπόθεση στο ακροατήριο.

Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης την έκανε δεκτή, παρά την αντίθετη πρόταση της Εισαγγελίας Εφετών.

Ωστόσο, παρενέβη ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο οποίος ζήτησε από την Εισαγγελία Εφετών να αποστείλει στην Αθήνα τα πρακτικά, ώστε ο ίδιος να εξετάσει το σκεπτικό της απόφασης για να διαπιστώσει αν είναι δυνατόν να ασκηθεί αναίρεση ή όχι.

Τελικά ασκήθηκε αναίρεση κι έτσι η υπόθεση θα εκδικαστεί εκ νέου σε δεύτερο βαθμό.

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε γίνει τον Μάρτιο του 2021.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου είχε κρίνει αθώα την αναισθησιολόγο, η οποία είχε χειριστεί το περιστατικό, στα τέλη Δεκεμβρίου του 2015.

Εντούτοις, μετά την αθωωτική απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, ο αρμόδιος εισαγγελέας άσκησε έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης.

Το χρονικό της τραγωδίας

Το πρωί της Κυριακής 27 Δεκεμβρίου του 2015 η 4χρονη Μελίνα από τη Νεάπολη εισήχθη στο Βενιζέλειο νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθεί σε χειρουργείο για “κρεατάκια”.

Αρχικά η 4χρονη Μελίνα πέρασε από προεγχειρητικό έλεγχο όπου, σύμφωνα με τους γιατρούς, δεν παρουσιάστηκε κάποιο πρόβλημα.

Την επόμενη μέρα το άτυχο κοριτσάκι εισάγεται για το προγραμματισμένο χειρουργείο με τους γιατρούς να προχωρούν στην αφαίρεσή τους και στην τοποθέτηση σωλήνων στα αυτιά.

Κατά την διάρκεια της ανάνηψης η 4χρονη Μελίνα παρουσίασε επιπλοκές με τους γιατρούς να την διασωληνώνουν ξανά και να την μεταφέρουν σε κρίσιμη κατάσταση στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων στο ΠΑΓΝΗ.

Στις 6 τα ξημερώματα της Τρίτης 29 Δεκεμβρίου το 4χρονο κορίτσι άφησε την τελευταία της πνοή.