Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023

Κατεπείγουσα η έρευνα, για τις σχέσεις αξιωματικών, με νονούς!


Κατεπείγουσα θα είναι η έρευνα της Δικαιοσύνης, που παρήγγειλε ο Εισαγγελέας ΑΠ Ισίδωρος Ντογιάκος, μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας “Το Βήμα της Κυριακής”, το οποίο έκανε λόγο για σχέσεις στελεχών της ΕΛΑΣ με νονούς της νύχτας.

Έρευνα για την υπόθεση διέταξε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο κ. Ντογιάκος παρήγγειλε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνο να διερευνηθεί άμεσα η υπόθεση και να ελεγχθεί η διάπραξη αξιόποινων πράξεων από συγκεκριμένα πρόσωπα, ενώ ζήτησε η προκαταρκτική εξέταση να ανατεθεί σε δύο εισαγγελείς τακτικό και επίκουρο προκειμένου να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν η έρευνα.

Οι συνομιλίες αποκαλύφτηκαν από παρακολουθήσεις και έρευνες σε εφαρμογές, όπως Viber και WhatsApp, που βρέθηκαν σε κινητά τηλέφωνα δολοφονηθέντων με συμβόλαια θανάτου.

Από την έρευνα προέκυψε ότι, ανώτατοι ενεργεία αξιωματικοί της ΕΛΑΣ υπόσχονταν να βοηθήσουν κυκλώματα λαθρεμπορίου καυσίμων και άλλους σχετιζόμενους με ποινικά αδικήματα και παράνομες δραστηριότητες.

Απώτερος στόχος, όπως μαρτυρούν οι διάλογοι-φωτιά, ήταν οι αστυνομικοί να προχωρούν σε πλημμελείς ελέγχους και να επιτρέπουν στα κυκλώματα να συνεχίσουν ανενόχλητα τη δράση τους.

Μεταξύ άλλων στις συνομιλίες αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. φέρονται, να επικαλούνται πρόσβαση σε πολιτικούς παράγοντες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ώστε να προωθήσουν σε κρίσιμες θέσεις δικούς τους αστυνομικούς, οι οποίοι θα τους εξυπηρετούσαν σε καθημερινή βάση.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η υπόθεση γιά τις ύποπτες σχέσεις στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. και προσώπων του υποκόσμου, μπήκε στο στόχαστρο παρακολούθησης, μετά την εν ψυχρώ δολοφονία ιδιοκτήτη πρατηρίων καυσίμων. Μάλιστα έχουν βρεθεί SMS τα οποία αποστέλλονταν σε επιχειρηματίες για επικείμενους ελέγχους από κρατικές υπηρεσίες.