Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023

Blue Horizon: Ραγδαίες εξελίξεις - Δικαστική έρευνα για Attica Group για την κτηνωδία στον Πειραιά !


Η εταιρία του Blue Horizon θα διερευνηθεί για το αδίκημα υπόθαλψης εγκληματία! Παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της!

Τεράστιες ποινικές εξελίξεις πυροδοτεί η υπόθεση της δολοφονίας του 36χρονου Αντώνη, γιά την οποία κατηγορούνται τα μέλη του πληρώματος του Blue Horizon.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά αναζητά ευθύνες και της πλοιοκτήτριας εταιρίας, καθώς διερευνάται το αδίκημα της υπόθαλψης εγκληματία!

Κατά τις ίδιες πηγές, σκοπός της έρευνας είναι να διαπιστωθεί ποιός έδωσε την εντολή στον καπετάνιο, να αποπλεύσει το πλοίο, ενώ ήταν ήδη γνωστό στον πλοίαρχο ότι, ο 36χρονος Αντώνης είχε πέσει στη θάλασσα.

Ο ίδιος ο καπετάνιος - σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας - έχει παραδεχτεί ότι, ακούστηκε η κραυγή "Ανθρωπος στη θάλασσα" και παρ΄όλα αυτά ο ίδιος - παρά το ότι, είναι υποχρεωμένος από υοθυς κανόνες του Ναυτικού Δικαίου -  δεν έσβησε τις μηχανές και δεν έκανε καμμία προσπάθεια διάσωσης!

Στο μεταξύ, διενεργείται έρευνα, για τις εγκληματικές ευθύνες των λιμενικών, καθώς κανένας δεν ήταν έξω από το πλοίο, όπως επιτάσσει ο κανονισμός.

Μάλιστα, για λόγους αμεροληψίας, την έρευνα δεν θα διενεργήσει το Ναυτοδικείο, όπως θα έπρεπε λόγω αρμοδιότητας, αλλά η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, με εποπτεία της ίδιας της Προισταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά Ειρήνης Μαραγκάκη.

Σύμφωνα με άλλες αποκλειστικές πληροφορίες, απαθείς παρέμειναν χτες το βράδυ μπροστά στις Εισαγγελείς Πειραιά ο πλοίαρχος και τα τρία μέλη του πληρώματος, που κατηγορούνται για τη δολοφονία του 36χρονου Αντώνη.

Εκ των κατηγορουμένων, ο ένας που αντιμετωπίζει κατηγορία για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, καθώς φέρεται ότι, έσπρωξε τον Αντώνη, απάντησε απαθέστατα, σαν να μην έχει καταγραφεί στα βίντεο η απάνθρωπη και φρικώδης συμπεριφορλα του:

"Ούτε που τον άγγιξα"!

Η στάση του συγκεκριμένου κατηγορούμενου, αξιολογείται από δικαστικές πηγές, ως η βάση της υπερασπιστικής γραμμής, που θα ακολουθήσουν οι κατηγορούμενοι.

Ανώτερες δικαστικές πηγές δήλωσαν ότι, τα στοιχεία από δεκάδες βίντεο, που κατατέθηκαν από επιβάτες, είναι συντριπτικά για τους κατηγορούμενους.